Ungdomsskytte i Lössenbo grustag

Joakim Söderberg skjuter lerduvor för första gången. Fredrik Eriksson instruerar och Tony Hanses sköter lerduvekastaren. Foto: Olle Olson

Joakim Söderberg skjuter lerduvor för första gången. Fredrik Eriksson instruerar och Tony Hanses sköter lerduvekastaren. Foto: Olle Olsson

 

Tio unga jägare, eller kanske blivande jägare, slöt upp när Ovanåkers jaktvårdskrets arrangerade skytte för ungdomar. Skyttet var gratis och är ett första steg i kretsens ambition att utöka ungdomsaktiviteterna.

Att tio deltagare kom får anses vara ett bra gensvar med tanke på att skyttedagen arrangerades med kort varsel och utan annonsering. Mun-mot-mun-metoden gällde och det var också flera intresserade som lämnade återbud på grund av det ihärdiga regnandet på skyttedagen.

Skyttet ordnades i Lössenbo grustag sista lördagen i september och kretsens Tony Hanses och Fredrik Eriksson instruerade de unga skyttarna och lärde dem säker vapenhantering.

För Joakim Söderberg var det första gången han höll i ett hagelbössa. Det kunde man dock inte tro eftersom han radade upp träffar på de flyende lerduvorna.

– Det här var kul. Jag har flyttat upp till Hälsingland och har funderingar på att bli jägare. Det här sporrar mig helt klart, sa Joakim Söderberg.

 

Kontakt ungdomsansvariga

Vill du vara med på Ovanåkerskretsens ungdomsaktiviteter eller har du förslag på vad kretsen ska göra för ungdomar? Ring Fredrik Eriksson 070-369 41 27 eller Tony Hanses 070-
307 35 64.

Text: Olle Olsson

 

• Läs mer om skyttedagen på Svensk Jakts hemsida

 

 

Inga kommentarer än.

Lämna ett svar