Sägifrån om nya vapenlagen

600 000 vapenägare uppmanas till protest

Sedan förra veckan pågår en namninsamling bland jägare och andra vapenägare som protesterar mot regeringens planer på en skärpt vapenlagstiftning.

2014-03-17

– Det är tänkt att insamlingen ska pågå fram till senast juni/juli då omröstning och beslut ska fattas i riksdagen, berättar namninsamlingens upphovsman Emil Svensson  som driver frågan i internetforumet Flashback och även i jaktforumet Robsoft.
– Alla vapenägare, sportskyttar och jägare, måste agera tillsammans här och visa att det inte är okej att försämra vapenlagstiftningen för lagliga vapenägare.
Emil berättar att målet med namninsamlingen är att samla ihop så många namnunderskrifter som det bara är möjligt för att visa det totala missnöjet med att laglydiga, civila vapenägaresnart riskerar att bli bestraffade för brott som kriminella personer utför med illegala vapen.
Han jobbar hårt för att sprida information om namninsamlingen, även via e-postkontakt med olika Jakt och Skytteförbund i Sverige, Facebook-grupper samt vapenhandlare.
– Det ligger även i deras intresse att motsätta sig den nya vapenlagstiftningen, menar Emil.
– På bara några dagar har vi fått över 2 000 namnunderskrifter men av de 610 000 legala vapenägare som berörs så är det är märkligt att inte fler vurmar för sina intressen.
När namninsamlingen är slutförd, det vill säga stängd och slutgiltig, skickas den automatiskt till Beatrice Ask, Justitiedepartementet via e-post.

Länk till namninsamlingen!

Inga kommentarer än.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.