Nyheter Arkiv

Ny medlemsförmån

Karlstad-Hammarö JVK är nybliven medlem i Sanna Alliansen och det innebär att kretsens medlemmar nu har möjlighet att nyttja Sanna skjutbanor (I2-skogen).

På Sanna Södra skjutbana erbjuds möjlighet att skjuta in kulgevär på 100 & 200 meter från fasta skjutbänkar. Där finns även möjlighet att prova skott från 300 samt ända ut till 600 meter (vilket få banor kan erbjuda). Ytterligare möjlighet till skytte finns på korthållsbanan som är godkänd att skjuta klass 1 på ut till 100 meter.
I dagsläget får var och en ta med eget målmateriel, och självklart ska banan återställas efter nyttjande. Vi hjälps att hålla ordning och reda och att städa efter oss.

Vid all verksamhet ska skjutbaneinstruktioner följas. Den sitter anslagen vid värmestugan och vid målboden på skjutbanan.

Skjutbanorna är bokad vissa dagar, när kan man se i Sanna Alliansens kalender. Det finns även möjlighet att prenumerera på kalendern via  Sanna Alliansens hemsida.

Mvh
Kretsstyrelsen

 

 

Läs mer

Protokoll från kretsens årsmöten

Här kan du hitta protokollen från kretsens årsmöten. Klicka på länken för att visa protokollet.

Årsmöte 2019-02-06

Årsmöte 2018-02-07  Förändring – vi har fått avhopp i styrelsen, Bengt Sporsén har ersatts av Marcus Wilhelmson som kassör i K-d Hammarö kretsen. Från 21/3.  Lennart Johannesson är av samma anledning, samordnare för vilttrafikolyckor.

Årsmöte 2017-02-08

Årsmöte 2016-02-10

 

Läs mer

Karlstad-Hammarö Jaktvårdskrets, arrangerar Kretsmästerskap i eftersök!

Den 14/5 är det återigen dags att kora kretsens bästa eftersöksekipage. Det inte bara hundens spårförmåga utan även hundföraren/eftersöksjägarens kunskaper/förmåga att kunna läsa sin hund som gör ett bra eftersöksekipage. Är det kanske du och din hund?

Anmälan sker till Anders Rogne (Mail: rogne@rognessagochtra.com Mobil: 0705-794704), senast den 30/4-2017. Anmälningsavgiften á 300kr betalas på plats.

För ytterliggare information klicka här.

Varmt välkomna, till en trevlig och intressant spårdag i viltrika Torntorpet!

Läs mer

Instagramkonto om skytte

Jägareförbundets Karlstad-Hammarökrets har nu ett Instagramkonto om skytte

@jagareforbundet_skytte

Följ det för små glimtar av olika slags skytte och det som är på gång. Kanske blir du inspirerad till att prova något nytt, eller kanske bara en spontan sväng till skjutbanan.  På I2-skogen har vi jättefina skjutbanan på Sanna, där du kan skjuta upp till 600 meter

Läs mer

Jägarförbundets förtjänsttecken i brons!

Danne Helmerson tilldelas Jägarförbundets förtjänsttecken i brons på Karlstad- Hammarö JVK årsmöte efter många års, gediget och behjärtans värt engagemang för jägarkonfirmander och ungdomar som vill bli jägare.

Omvalde ordföranden Anders Olsson delar ut förtjänsttecknet.

Läs mer

Årsstämma

När: Onsdagen den 8/2-2017 kl 18.30

Plats: Alsters församlingshem

Jaktvårdskonsulent Johan Stedt kommer att hålla föredrag om vildsvinsförvaltning och vildsvinsjakt.

Varmt Välkomna

Läs mer

Karlstad-Hammarö Jaktvårdskrets, arrangerar KM i eftersök!

När: Söndagen den 15/5-2016 kl 09.00

Plats: Torntorpet, Torsby.

Anmälan sker till Anders Rogne, senast den 30/4-2016.

Anmälnings avgift 300 kr betalas på plats

Mail: rogne@rognessagochtra.com   Mobil: 0705-794704.

Ett Kretsmästerskap, indelas i 3 olika provdelar. Här kontrollerar man inte bara hundens spårförmåga, utan även hundföraren/eftersöksjägarens kunskaper/förmåga att kunna läsa sin hund. Det kommer att vara ett teoriprov om olika eftersöksregler, en skottplatsundersökning, samt ett spårprov (liknande) ett Öppen klass spår med lite klurigheter under spåret. I denna spårning, bedöms både hund och förare för att få fram ett så samspelt ekipage som möjligt.

Varmt Välkomna, till en trevlig och intressant spårdag i viltrika Torntorpet!

Läs mer