Medevimässan 2017

Den 18-19 augusti bemannade Motalakretsen en monter på Medevimässan. Precis som förra året fanns möjlighet för mässdeltagarna att hos oss prova på skjuta luftgevär på rörligt mål, tävla med chans att vinna en pannlampa eller bara prata jakt med likasinnade. Dessutom fick vi i år också igång skyttesimulatorn, även om det kraftiga regnet under natten mellan fredag och lördag var mer än vårt tält klarade av. Som tur var fanns möjlighet till inkvartering av simulatorn i ett vandrarhemsrum alldeles intill montern.

Upplägget på årets mässa med att köra fredag-lördag var nytt jämfört med förra året. Detta i ett försök att lite lättare få professionell uppslutning under fredagen, framförallt till föredrag och presentationer. Detta är lite av en balansgång, då ju fredagar andra halvan i augusti för den stora allmänheten innebär arbetsdag. Känslan hos de som deltog både fredag och lördag var också att antalet besökare var betydligt större under lördagen jämfört med fredagen.

Årets mässa var också i större utsträckning riktad mot barn och ungdomar. Här var vi alltså rätt ute redan förra året, med våra turer runt området i fyrhjuling och luftgevärsskytte. För vår del utökades detta med hjälp av orienterare från  Motala AIF, som i anslutning till rundturerna passade på att lära ut lite grunder i att hantera karta och kompass.

Tack all ni som kom och gjorde detta till två fina dagar!

Och Grattis till Rickard Hansson i Borensberg som blev årets vinnare av pannlampan i Jägareförbundets frågetävling.

Inga kommentarer än.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.