SM-uttagning i Borensberg

Den 21 april hölls i Borensberg det andra uttagningstillfället till Jägar-SM för de östgötska skyttarna. Det kom 20 skyttar till denna tävling. Vädret var vackert, men blåsigt, och under förmiddagen riktigt kallt. Borensbergs Skyttegille bjöd som vanligt på en riktigt trevlig kompaktsportingbana, med många fina resultat som följd. Hemmaskytten Thomas Johansson lyckades med bedriften att skjuta fullt, 25 träff, vilket gav 100 poäng!

Nytt på jägartrapen var att man numera får ladda med två patroner. Det var väldigt många duvor som träffades just med andraskottet, vissa till och med när de börjat dala efter cirka 40 meter! Hemmaskytten Gunnar Kjellin var den ende som lyckades skjuta fullt, 25 duvor, och det med en förbrukning av endast 25 skott. Gissa om han gladde sig något enormt! En förklaring kan vara ammunitionen, SAGA, som verkar ha lite extra krosskraft, så duvorna även slås sönder av stålhagel på lite längre håll, som det lätt blir på trapen.

Rimforsaskytten Per Gustavsson hyllades för sin fina 7:e-plats på fjolårets SM, som gick i Västerås. Han slog då östgötarekordet med god marginal. Och 7:e platsen innebär att länet får en extraplats på 2018 års SM, som skjuts i Åmål i mitten av augusti. Per blev också dagens totalsegrare på fina 349 poäng.

Noteras kan att den unga, men rutinerade skytten Caroline Karlsson sköt jämnt och bra i alla grenar och noterade 313 poäng, ett verkligt bra resultat, vilket gav en 6:e-placering.

De tre bästa totalt och i delgrenarna fick hederspriser från ett lokalt musteri, så de har något gott att se fram emot.

SM-uttagning 3 skjuts i Rimforsa och den tävlingen är också årets Länsmästerskap. De fyra bästa juniorerna sponsras av Jaktvårdsförbundet med deltagande i Öppna SM, som skjuts 9/6 i Arvika. De fyra bästa seniorerna totalt går till Jägar-SM.

Kommentarer är stängda.