Appen ”Viltolycka”

Appen är ett utmärkt hjälpmedel när olyckan är framme. Den kan även hjälpa dig identifiera viltdrabbade sträckor på din bilfärd.

Sedan oktober 2011 finns Nationella Viltolycksrådets app ”Viltolycka” att hämta gratis till iPhone och Android. Syftet med appen är att upplysa trafikanterna om viltfaran som finns på våra vägar, även på sträckor där det finns viltstängsel, samt vara ett hjälpmedel när olyckan är framme.

Viltolycka verktygsfält

Rapportera viltolycka

Via varningstriangeln når man en vy som ger dig instruktioner om vad du ska göra om du kolliderar med vilt. Du får även information om din nuvarande position, som ska uppges till SOS Alarm.

Rapportera viltolycka via iPhone App

 

Hur får jag tag på Appen?

Appen finns att hämta i App Store och på Android Market.

Direktlänk till App Store

Direktlänk till Android Market

Hur fungerar det?

Starta appen när du satt dig i bilen, och ha den igång under bilfärden. Med jämna mellanrum skickas din position till www.viltolycka.se som i sin tur skickar tillbaka information om historiska viltolyckor nära din position. Viltolyckorna presenteras som röda cirklar på kartan. Om tre eller fler viltolyckor inträffat nära din position så spelas även ett varningsljud upp. Observera att volymen på varningsljudet är samma som den volym som är inställd på telefonen. Om telefonen är inställd på ljudlöst eller om volymen är neddragen så kommer varningsljudet inte höras alls eller på låg volym.

Sedan januari 2010 har vi samlat in uppgifter om viltolyckor här på www.viltolycka.se. Det är de uppgifterna som används för att varna om viltolyckor i appen.

Mer information finns här: https://www.viltolycka.se/om-nationella-viltolycksradet/iphone-app/