Arkiv 2015 2016 december – januari

Arkiv december 2015- Januari 2016, Information som visats på startsidan.

Extra Jaktdagar i Januari, Jakten på Jägaretorpet är populär!

Johan kommer 9:e med sin Hedehund.

9 januari Vildsvinsjakt

Huvudansvarig Jaktledare Michael Örkner Biträdande Jaktledare Ari Hyvönen Spårhundsansvarig utses av jaktledarna och meddelas i god tid innan jakten.

—————————————————————

logga_stor_stark_omtycktNyhetsbrev 38

Förbundets kommunikation om Vilt och Trafik (Ni får läsa i brevet, vår Kretsstyrelse saknar tyvärr information och rapporter.) – Nationella viltolycksrådet i Polisens organisation – Nyheter i Eftersöksutbildning – Möte med Finska Vildsvin – Eu:s Vapenförslag dåligt för Svenska Jägare … läs mer i brevet

—————————————————————

JAKTEN INSTÄLLD 16 januari Kombijakt (Skare och kyla)

Jaktledarna eniga att ställa in jakten med anledning av kyla och skarsnö. Detta är med hänsyn till både vilt och hundar!

——————————————————–

23 januari Jaktslag kombijakt

Huvudansvarig Jakledare Christer Olsson, Biträdande Jaktledare Gert-Ove Åkesson, Spårhundsansvarig Janne Tumelius.

(Beroende på väder med kyla och skare, kan jakten ställas in med kort varsel).

———————————————————

30 januari Mer information kommer angående Jaktslag

Information om ansvariga kommer, planeras av Biträdande Jaktledare Jimmy Norrman.

———————————————————-

Anmäl dig via Jourhavande Jägare Tel 070-379 93 73 eller via Easyhunt om du deltagit tidigare.

———————————————-

Juljakt 2015 Jägaretorpet Stefan Lilja och Molles husse Mikael värmer sig vid ankomst till grill-platsen.

Juljakt på Jägaretorpet

Alla som deltagit på jakter under året bjuds på den traditionella Juljakten som startade för 25 år sedan.

Jaktledarna träffades på söndagen och planerade jakten och då bestämdes även 4 extra jaktdagar i Januari och 1 -3 skyddsjakter skall planeras in.

Det var 18 jägare som tackat ja till inbjudan och det var tillgång till 8 hundar under dagen. De flesta såtarna användes under dagen och alla hundar fick vara lösa. Det var många drev men det var en bra dag både för Jägarna och de vilda djuren. Jägarna fick höra många drev, men de var inte riktigt vän med jaktens Gudinna Diana. Under dagen observerades 7 olika rådjur och en Älgtjur.

bild_jaktkunskap3god_jul

Jaktkunskap – Del 3 – Om älg & älgjakt

En film som visar olika situationer både med teori och skottillfällen. Den är den 3:e filmen som är klar och du uppmanas som medlem att var med och påverka samt önska vad du vill se mer av.

jägarskolan
Jägarskolan startar den 21 januari 2016, kallelse utskickad till 1:a träffen!

Vi startar en ny kurs med Jägarexamen i Olofström, det finns 4 platser kvar.  Intresserad kontakta Lars-Peter Runeson 070-713 70 06.

——————————————————–

ordfklubba

Kallelse Styrelsemöte Jägareförbundet Olofström

Datum 8 februari klockan 18.00 Plats Jägaretorpet OBS Tiden!

Dagordning styrelsemöte Jfo 2016-02-08

———————————————————————-

Planerad samjakt i Olofström på Hare och Räv

stövare_i snö_liten Medverkande jaktlag:
Olofströms Samarbetsorg för jakt och viltvård. Kommunjägarna. (sammankallande)
Brokamåla & Vidar Holje Jaktlag.
Baggeboda Jaktlag.
Harasjömåla Jaktlag.
Några mer jaktlag kan tillkomma.Skåne-Blekinge stövarklubb medtar ca 4-5 st erfarna stövare.
Några av jaktlagen tillhandahåller egna drevhundar.

Representanter från respektive Jaktlag samlas 4 feb för planering och sedan återkommer vi med samlingsplats och klockslag.

————————————

kottermometer_22
Planera Julklapparna redan nu med Viltkött!

Ge bort viltkött till någon som inte jagar. En hållbar, god och hälsosam klapp, dessutom värdefull. Lägg gärna med ett recept, du hittar många i vår receptbank.

———————————————