Joakim Söderberg skjuter lerduvor för första gången. Fredrik Eriksson instruerar och Tony Hanses sköter lerduvekastaren. Foto: Olle Olsson

 

Ungdomsskyttet i Lössenbo grustag

Tio unga jägare, eller kanske blivande jägare, slöt upp när Ovanåkers jaktvårdskrets arrangerade skytte för ungdomar. Skyttet var gratis och är ett första steg i kretsens ambition att utöka ungdomsaktiviteterna.

 

Att tio deltagare kom får anses vara ett bra gensvar med tanke på att skyttedagen arrangerades med kort varsel och utan annonsering. Mun-mot-mun-metoden gällde och det var också flera intresserade som lämnade återbud på grund av det ihärdiga regnandet på skyttedagen.
Skyttet ordnades i Lössenbo grustag sista lördagen i september och kretsens Tony Hanses och Fredrik Eriksson instruerade de unga skyttarna och lärde dem säker vapenhantering.
För Joakim Söderberg var det första gången han höll i ett hagelbössa. Det kunde man dock inte tro eftersom han radade upp träffar på de flyende lerduvorna.
– Det här var kul. Jag har flyttat upp till Hälsingland och har funderingar på att bli jägare. Det här sporrar mig helt klart, sa Joakim Söderberg.

Fler aktiviteter utlovas
Inte heller blev det sämre av att han med bravur testade att skjuta med älgstudsare för första gången. Första skottet blev en fullträff på vattendunken som satts upp som mål.
Ovanåkers jaktvårdskrets i Hälsingland kommer att arrangera fler aktiviteter för unga jägare. Bland annat kommer kretsen att fixa en ungdomsjakt på hare i Sidertjärn nu under hösten och till våren är förhoppningen att det bland annat ska ordnas skytte med instruktör.
Som ung jägare räknas du till och med att du fyllt 25 år.

Kontakt:
Vill du vara med på Ovanåkerskretsens ungdomsaktiviteter eller har du förslag på vad kretsen ska göra för ungdomar? Ring Fredrik Eriksson 070-369 41 27 eller Tony Hanses 070-307 35 64.

 

• Nyheten finns även på Svensk Jakts hemsida

Inga kommentarer än.

Kommentera