Sjöfågeljakt 9/12

En lyckad jakt som kommer bli till goda måltider för deltagarna.

Tross det mycket ostadiga vädret tog sig några tappra själar i söndags ut till Harön för jakt på sjöfågel. Vädret kvällen innan var allt annat än lovande och det var inte fören kl. 0600 på söndagen det stod klart att det skulle gå att jaga någon sjöfågel över huvud taget. Men till vår glädje hade kuling vindarna från natten bedarrat vilket gjorde det möjligt at ta sig ut till Harön. Vädret var dock friskt hela dagen med blåst och regnbyar.

Ett bra sätt att lära. En ny jägare tillsammans med en mer erfaren.

Efter att vi fått ut vettarna på vattnet var det bara att avvakta de första fåglarna. Det visade sig ganska snart att det kom att flyga ganska dåligt med fågel denna dag, men till vår lycka så hade vi fått till en bra vett-bild och de fåglar som råkade ha vägarna förbi slog bra för oss. Så när dagen va slut så hade vi ett bra knippe knipor med oss hem och en nybakad jägare hade fått uppleva sin första sjöfågeljakt i Blekinge skärgård.

Inga kommentarer än.

Lämna ett svar