Lär dig mer om kötthantering av viltet!
Kurs i tillvaratagande av viltkött: allmän hantering, saltning, gravning samt korvtillverkning.
Svenska Viltmatakademin anordnar i samarbete med Jägareförbundet Stockholms centrala jaktvårdskrets
Bättre omhändertagande och nyttjande i alla led ökar värdet av det fällda viltet.
Föreläsare är ledamöter från Svenska Viltmatakademien.
De välkända viltkockarna Anders Levén och KC Wallberg, samt viltköttsexperten Torsten Mörner.
Tid: Lördag den 3 feb 2018, mellan 09:00 och 16:00
Plats: Restaurang LaPlanche Sickla Allé 2-4 i Nacka
Program:
1. Tilllvaratagande: Från skogen till köket. Teori och praktisk del om kötthantering. Torsten Mörner
2. Förädling: Hantering, saltning, gravning, torka kött. Smaksättning. KC Wallberg
3. Korvtillverkning: Tillverka din egen viltkorv. Olika recept. Ander Levén.
Under dagen serveras lunch och kaffe.
Kursmaterial om tillvaratagande, torkning, saltning, gravning och korvtillverkning samt ett kursintyg ingår i priset.
Pris för kursen, inklusive lunch och kursmaterial 1,795.- inkl moms.
Kontakt: Torsten Mörner torsten.morner@sva.se
Anmälan görs per mail till Rolf Salomonsson rolf.salomonsson@lillegard.nu
Antalet deltagare är begränsat. Först till kvarnen gäller och bekräftat deltagande sker vid betalning.
Inga kommentarer än.