Huvudmeny

                                                                                                                                                                                                                                                                   

Kurs om tillvaratagande av vilt, kötthantering, saltning och gravning av kött, samt korvtillverkning.

 

Lär dig mer om kötthantering av viltet!

Kurs i tillvaratagande av viltkött: allmän hantering, saltning, gravning samt korvtillverkning.

Svenska Viltmatakademin anordnar i samarbete med Jägareförbundet Stockholms centrala jaktvårdskrets

Bättre omhändertagande och nyttjande i alla led ökar värdet av det fällda viltet.

Föreläsare är ledamöter från Svenska Viltmatakademien.

De välkända viltkockarna Anders Levén och KC Wallberg, samt viltköttsexperten Torsten Mörner.

Tid: Lördag den 3 feb 2018, mellan 09:00 och 16:00

Plats: Restaurang LaPlanche Sickla Allé 2-4 i Nacka

Program:

1. Tilllvaratagande: Från skogen till köket. Teori och praktisk del om kötthantering. Torsten Mörner

2. Förädling: Hantering, saltning, gravning, torka kött. Smaksättning. KC Wallberg

3. Korvtillverkning: Tillverka din egen viltkorv. Olika recept. Ander Levén.

Under dagen serveras lunch och kaffe.

Kursmaterial om tillvaratagande, torkning, saltning, gravning och korvtillverkning samt ett kursintyg ingår i priset.

Pris för kursen, inklusive lunch och kursmaterial 1,795.- inkl moms.

Kontakt: Torsten Mörner torsten.morner@sva.se

Anmälan görs per mail till Rolf Salomonsson rolf.salomonsson@lillegard.nu

Antalet deltagare är begränsat. Först till kvarnen gäller och bekräftat deltagande sker vid betalning.

Inga kommentarer än.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.