Reportage, kulstigen på Skogaryd

”Kulstig” på Skogaryd 3 augusti 2013

I ett närmast perfekt väder genomfördes årets ”kulstig” på Skogaryd lördagen den tredje augusti. Just att det skall vara en ”kulstig” är viktigt! Syftet med detta arrangemang är att ”den vanliga” jägaren kommer ut och skjuter nu innan jaktsäsongen börjar. Att döma av de flesta kommentarer har detta syfte tydligt nått deltagarna.

Det fanns också möjlighet till att skjuta Björnpasset vilket många passade på att göra.

I år var det ett rekordår sett till antalet startande! J 106 startande på ”kulstigen” och 23 som sköt Björnpasset är en fantastisk siffra!

Arrangemanget är ett samarbete mellan Vänersborg och Trollhättekretsarna, det visar vad man kan åstadkomma när man samarbetar mellan kretsar, en enskild krets hade haft mycket svårt att klara av det ensam! Självklart skall intryck och upplevelser under dagen summeras och utvärderas inför nästa år på det sättet kan vi utveckla vidare.

Hur blev resultaten i de olika kategorierna då? Eftersom ingen skall behöva känna olust för att komma och delta publicerar vi inga poäng för varje enskild skytt.  Den överlägset bästa enskilda serien var dock 118 poäng av 120 möjliga!  Poängen för träff inom träffområdet fördelades 5, 3 eller 1 poäng. Det innebär att av 24 skott var det 23 5or och 1 3a. Fantastiskt!

Bästa lag var lag Skerrud följt av lag Lerum och på tredje plats kom lag Båberg. Stort grattis! Bästa junior. (15 till 18 år) I denna kategori fanns ingen startande! Detta är oerhört tråkigt! Att intressera barn och ungdomar för jakt, viltvård, skytte och allt vad som ingår och följer med detta måste vara det område som blir kommande års fokus!

Bästa dam var Emma Falk. Grattis!

Bästa herre var Peter Falk. Grattis!

Knattar (under 15 år): De knattar som var med gjorde alla ett bra resultat. Det är alltid uppmuntrande att se glada och engagerade barn! Välkommen åter!

Bästa sammanlagda resultat på poängpromenaden hade Markku Kämäräinen. Eftersom alla inte fick veta rätt rad kommer den här;  Rätt var 2 – X – X – 48,05 meter – 2 – 2.

Stort tack till alla er funktionärer, utan ert ideella arbete hade det inte blivit någon ”kulstig”. Tack också till sponsorerna som var Jakthandlar´n Åsaka, Jakt o Uteliv Överby, Karlssons varuhuskedja och motorsågskonstnären Lennart Jansson.

Efter prisutdelningen stängde vädergudarna hela tillställningen genom att sända till oss ett mycket kraftigt åskregn

Vänersborgs och Trollhättans jaktvårdskretsar