Nytt jaktår

Foto: Peter Gunnarsson

Så har det nya jaktåret börjat, räv och grävling har varit lovliga sen första augusti och att spendera några vackra sommarkvällar vakandes vid en nyslagen vall eller gryt är en bra viltvårdsinsats! Har man tur så kan man vara lika lyckosam som resultatet på fotot. Ifall man deltog i kretsens rävlockskurs i vintras så kan man ju även prova att locka med fågelläte och muspip. Både vid vak och lockjakt så är det viktigt att man kamouflerar händer och ansikte. Detta minskar chansen att viltet ser dig.

 

Foto: Robert Mannelqvist

Om bara lite mer än en vecka så drar bockjakten igång så nu är det hög tid att ge sig ut för att reka bockpass. En bra sak att spana efter förutom fejningar är s.k. häxringar, se bild.  Dessa uppstår där revirbocken har jagat en get runt, runt och finns ofta på välbesökta platser inom reviret. Så chansen är stor att bocken kommer visa sig där även på premiärmorgonen.

 

 

Som vid all annan jakt så är det viktigt att placera sig så man kan avlossa ett säkert skott. Från ett torn så är det lättare att få till bra kulfång, så vi bifogar en länk till en ritning på hur man bygger ett smidigt torn/skjutstege som man kan flytta runt på sin mark vid behov.

Mobilt jakttorn 

Skitjakt på er!

Inga kommentarer än.

Lämna ett svar