Dags att rapportera avskjutning av övrigt vilt

Så nu är jaktåret 2021/2022 officiellt avslutat och den första juli så gick vi in i ett nytt spännande jaktår med nya möjligheter. Inte minst då ljuddämpare blev licensfria! Riktigt kul för vi jägare och jag ser fram emot trädskällarjakten med en dämpare på min 22 wmr.

Ett nytt jaktår betyder även att det är hög tid att rapportera avskjutningen för fjolåret ifall ni inte redan gjort det. Att rapportera vår avskjutning av småvilt är en viktig del av Jägareförbundets uppdrag och visar på uttnyttjandegraden av viltet som resurs! Inte minst är det viktigt med bra faktaunderlag nästa gång det ska göras en översyn av jakttiderna. Här har vi verkligen framtiden i egna händer, om vi inte jagar ett vilt varför ska det då finnas jakttid på det? Så vi vill uppmana alla jaktlag och jägare att se till att rapportera in det ni skjutit! Tillsammans är vi starka, kom ihåg det. Vi bifogar en enkel instruktion om hur man går till väga i detta inlägg, får ni ändå inte till det så hör av er till någon av oss i kretsstyrelsen så hjälper vi er.

Instruktionen hittar ni här: Avskjutningsrapport Följebrev 2021-22

När ni har klickat på länken så kan ni sen klicka på bilden som dyker upp för att förstora den, då blir det lättare att läsa.

Ha nu en riktigt skön sommar!

Önskar vi i styrelsen för Vilhelmina jaktvårdskrets

Inga kommentarer än.

Lämna ett svar