Huvudmeny

                                                                                                                                                                                                                                                                   

Styckkurs 2016

Första tillfället 12/1 2016

Det har varit den första träffen för styckkursen. Alla deltagare kom dit och var både lite nervösa och spända på vad som skulle hända. Det är 6 deltagare på denna styckkurs.

Läraren Thomas visade först och berättade vad olika styckning detaljerna kunde användas till för. Det vilt som vi lärde oss att stycka var Dovvilt. Det var en hind och en hjort som vi skulle få lära oss stycka. Man turades om att stycka olika styckning detaljer från de Dovvilt som fanns tillgängliga i slakteriet. Det fanns även en älgkalv och ett vildsvin men vi hann inte med och börja med dessa då det drog ut på tiden. Då Vi kursdeltager var väldigt noggrann när vi styckade.

Det var en väldigt bra första träff då Läraren var väldigt duktig och hade mycket erfarenheter att dela med sig av , samt olika tips och trick för att underlätta stycknings arbetet. Samt att även vissa av deltagarna hade mycket bra frågor som ställdes till Tomas.

 

12509141_574896879324636_3635039312701734600_n

Thomas instruerar och förklara hur man skall göra för att få fram olika styckning detaljer. Samt ger tips hur dessa kan användas.

 

 

 

Andra tillfället 26/1 2016

Den andra träff var att stycka mera själv, alltså försöka minnas vad man hade lärt sig under första tillfället. Men Tomas B vara med som stöttning och guidad oss rätt. Det gick riktigt bra för alla som var med och styckade. Det viltet som styckades var Dovvilt.

IMG_20160126_210548

Filer, rostbiff,ytterlår, Fransyska,innerlår och ryggbiff.