Arkiv | februari, 2015

Trofebedömning, mässor, viltundersökning- och säljaktsutbildning…

Glöm inte kolla in på länsföreningens hemsida! Det händer massor i länet, bland annat finns det möjlighet att få dina trofeér bedömda på flera av mässorna som äger rum under våren och sommaren, det är dags för utbildning i viltundersökning i Abild och Kungsbacka i April och säljaktsutbildning vid två tillfällen i Mars och April.

Samtliga aktiviteter, men framförallt utbildningen i viltundersökning rekommenderas varmt för den breda massan av jägare i länet. Utbildningen är godkänd av Livsmedelsverket och leder till att en första undersökning av ett fällt vilt får göras före leverans till en vilthanteringsanläggning. Undersökningen innebär i normalfallet att färre organ behöver följa med viltet för besiktning på vilthanteringsanläggningen.

Läs på länsföreningens hemsida för mer information!

Läs mer
DOVBILD

Dovhjortsföreläsning med Leif Carlström 21 April

Dovhjortsföreläsning av Leif Carlström. Förvaltning av dovhjort. Dovhjortens livsbetingelser. Plats: Abilds bygdegård. Datum. 21-april. Tid: 19.00 Föreläsare: Leif har undervisat på viltmästarutbildningen på Östermlama under många år och är aktiv med dovhjorts förvaltning.   Varm välkomna önskar kretsarna i samarbete!

Läs mer

Dovhjortsföreläsning med Leif Carlström 21 April

Dovhjortsföreläsning av Leif Carlström.

Förvaltning av dovhjort.

Dovhjortens livsbetingelser.

Plats: Abilds bygdegård.

Datum. 21-april.

Tid: 19.00

Föreläsare:

Leif har undervisat på viltmästarutbildningen på Östermlama under många år och är aktiv med dovhjorts förvaltning.

 

Varm välkomna önskar kretsarna i samarbete!

 

Läs mer

Föreläsning om Etik, säkerhet, jaktledarskap och jaktens framtid.

Etik, säkerhet, jaktledarskap och jaktens framtid.

Torsdagen den 12 mars är ni välkomna till föreläsning med Elias Turesson, jaktvårdskonsulent.

Under kvällen tar Elias upp ämnen som etik, säkerhet och jaktledarens roll. Vad påverkar jaktetiken – Svensk jaktradition, hundanvändning, teknik, media, opinionsbildning, EU. Vad påverkar jakten – hur måste vi agera för att säkra jakten även i framtida.

Anmälan senast 9 mars till: halland@jagareforbundet.se

Plats: Abilds bygdegård

Tid: 18:30

Logotype

Läs mer

Föreläsning om Etik, säkerhet, jaktledarskap och jaktens framtid.

Etik, säkerhet, jaktledarskap och jaktens framtid. Torsdagen den 12 mars är ni välkomna till föreläsning med Elias Turesson, jaktvårdskonsulent. Under kvällen tar Elias upp ämnen som etik, säkerhet och jaktledarens roll. Vad påverkar jaktetiken – Svensk jaktradition, hundanvändning, teknik, media, opinionsbildning, EU. Vad påverkar jakten – hur måste vi agera för att säkra jakten även […]

Läs mer

Indoor shooting, udda måndagar i Långås.

Måndagar udda veckor från och med vecka 9 är det öppet på Långås indoor shooting centre mellan klockan 18.00-ca 20.00. Fikaförsäljning finns på plats och en avgift på 150kr betalas på plats. Deltagarna turas och du får skjuta så många omgångar som du vill och tiden räcker till. Ingen föranmälan krävs! På Långås indoor shooting […]

Läs mer

Massor av aktiviteter på gång!

Just nu händer det massor både på hemsidan, i kretsen och runt om kring oss.

Läs mer om de olika aktiviteterna under flikarna event och evenemang, och glöm inte att tipsa oss om vi har missat något som händer!

Varmt välkomna, och hoppas att vi ses under våren!

Läs mer