Korv

Vildsvinskorv
Du behöver:
Färs från vildsvin
Färs av sidfläsk från tamgris
Salt
Peppar
Lök, vitlök och kryddor efter smak och tycke
Fjälster (i spad eller blötlagt enligt anvisning på förpackning)

Blanda 25% färs av sidfläsk från tamgris och 75% vildsvinsfärs.
Krydda med 20g salt/kg färs, 3g peppar/kg färs samt lök och/eller vitlök efter tycke och smak, finmalen eller körd genom köttkvarnen. Krydda med dina favoritsmaker, 1g krydda/kg färs av varje ytterligare krydda. Blanda noga!

Stek en liten bit av den färdigkryddade färsen för att provsmaka och eventuellt lägga till mer krydda.

Låt vatten rinna genom fjälsterna en eller ett par gånger innan du med hjälp av köttkvarnens tillbehör för korvstoppning fyller dem med din kryddade färs. Fyll dem inte för hårt.

När fjälstret är fyllt med färs snurrar du det så att lagom stora korvar ”bildas”, lägg försiktigt ner dem i en gryta med kallt vatten och koka upp, låt sjuda i ca 10-15 minuter tills de är helt genomkokta.

Korven är sedan färdig och kan stekas, grillas eller frysas för att användas vid ett senare tillfälle. Eftersom den redan är genomkokt behåller korven sin form och själva uppvärmningen går fort.

Förslag på kryddningar utöver salt, peppar, lök och vitlök är:
* Basilika, paprika och rosépeppar
* Paprika och salvia
* Enbär

Lycka till!