Nyheter Arkiv

Vill du representera Oskarshamns jaktvårdskrets på domkyrkotorget i Kalmar 4-5 juni

Oskarshamns jaktvårdskrets kommer tillsammans med Mörbylånga jaktvårdskrets att ha en lite utställning på temat Jägarskolan, kunskap och jakt. Skulle du som medlem i Oskarshamns jvk vilja vara med och bemanna utställningen och hjälpa till att möta torgbesökarna kan du meddela styrelsen via formuläret nedan. Vi är tacksamma för all hjälp och vi kommer att ha något planeringstillfälle innan den 4 juni. Utställningen sätts upp på morgonen den 4 juni och pågår mellan 10:00-ca 15:00. Vi kommer att schemalägga din tid och du kommer inte att stå ensam! Anmäl dej snarast för att kunna delta i förberedelserna. Välkommen!

/Styrelsen

 

Läs mer

Utlottning av 2 platser på JFs riksstämma i Kalmar 4-5 juni

Oskarshamns Jaktvårdskrets har fått 2 platser, inkl. fika och lunch(tyvärr ej middag), till Jägareförbundets riksstämma. Vi beslutade på styrelsemöte att lotta ut dessa platser! Du som är intresserad skickar, senast 5/1, via formuläret nedan ditt medlemsnummer och en epost-adress och/eller ett mobilnummer där vi kan nå dej om du skulle vara en av vinnarna. Medlemsnummer och mobilnummer skriver du i meddelande fältet. Du deltar då i utlottningen av en plats. Man är välkommen att komma in på stämman bara genom att visa upp ett giltigt medlemskort, dock ingår inte fika och lunch då.

 

Läs hela inbjudan här

 

Läs mer

Studieledare prisad!

På Jägareförbundet Kalmar läns kretsårsstämma, som hölls den 30/3 på Stabygården, tilldelades Lars Karlsson från Oskarshamns jvk ett stipendium på 1000kr för värdefulla insatser ur Wallenbergska fonden. Lars har som studieledare för Jägarskolan haft över 1000 elever! Priset delades ut av förbundsordförande Peter Eriksson som var inbjuden talare på kretsårsstämman.

 

Lars Karlsson och förbundsordförande Peter Eriksson, Foto: Privat

Läs mer

Info-träff i Oskarshamn drog inte fullt hus

Under tisdagskvällen, den 29/3, hölls äntligen den pga Covid-19 uppskjutna infoträffen för jägarskoleelever och ”medlemsaspiranter”. Träffen skulle enligt plan ägt rum i slutet av januari, men fick pga den dåvarande smittspridningen skjutas upp. Kanske var det detta som gjorde att deltagandet var lägre än normalt, kanske var det åttondelsfinaler i SHL som drog. Det var i alla fall 25 personer som kommit till Folkets Park i Oskarshamn för att få lite information om vad Jägareförbundet gör och kan erbjuda sina medlemmar.

Det var länets informatörer Erica Lindqvist och Maria Augustsson som informerade om Jägareförbundet. Två provledare för jägarexamen berättade lite om hur teoriprovet och skjutproven kommer att gå till och fick en del frågor.

Därefter bjöds på kaffe och smörgås till deltagarna. Under tiden kunde man göra en direktinskrivning hos Maria och gå med i Jägareförbundet till halva priset under första året.

Kvällen avslutades med en dryg timmes föreläsning av Birger Fransson, eftersöksjägare och hundtränare. Vi fick se filmer ur Birgers privata arkiv från verkliga jakt- och eftersökssituationer som varvades med en lektion i hur man väver in etiken i olika jaktsituationer.

Läs mer

Träff 4 kretsar

Deltagare 4kretsar 10mars

Den 10 mars hölls en ny träff i 4 kretssamarbetet mellan Högsby-Hultsfred-Oskarshamn och Mönsterås jaktvårdskretsar. Den här gången var det Oskarshamnskretsen som stod värd och Solweig på Döderhults naturskyddsförening, som vi hyr av, hade ordnat med kvällsmat bestående av pannbiff med lök, sås och potatis. Kvällens möte började med laget runt där alla deltagare fick några minuter att presentera sig själva. Därefter diskuterades också frågor som berörde viltförvaltningsdelegationen, artskyddet, vårbocksjakten, internkommunikation på förbundsnivå och länsnivå, styrelseutbyte mellan kretsarna i 4 kretssamarbetet, riksårsstämman i Kalmar i juni, ny omgång av förtroendemannautbildning och senarelagd älgjaktsstart. Under dikussionerna hann vi också med kaffe och wienervåffla! Mönsteråskretsen tar stafettpinnen och svarar för nästa möte under hösten.

Läs mer