1a examineringen klar för 2024 års jägarskoleelever

Lördagen den 1/6 hölls examinering på kulgevärshantering, precisionsskjutning och högviltprov kulgevär( det som är ”älgbanan”) på Årena jaktskyttebana.

19 personer som tidigare, den 14/5 genomgått praktiskt hagelgevärsprov, fick visa upp vad de lärt för banans provledare. Dagen började med inskrivning allteftersom deltagarna anlände till skjutbanan. Kl 9 startade proverna och sista skottet lossades kl 16. En svettig dag för provledare och funktionärer i den vackra försommarsolen. Lika svettigt var de för dem som skulle visa upp sina färdigheter och fightas mot sina demoner under väntetiden som uppstod mellan momenten.

14 personer har nu komplett jägarexamen! Oskarshamns jaktvårdskrets säger Grattis och önskar dem Lycka till i sina nya liv som jägare!

De övriga kommer att ges möjlighet till nytt prov inom kort.

Särskilt roligt var det att se så många nya kvinnliga jägare, av de 19 fanns inte mindre än 8 blivande kvinnliga jägare! Vi hoppas också få knyta många av dem till oss som medlemmar i Jägareförbundet, samt att de stannar kvar som medlemmar i jaktskytteklubben och kommer och tränar med oss regelbundet framöver för att behålla sina nyvunna färdigheter!

Inga kommentarer än.

Lämna ett svar