Nyheter Arkiv

Dags för årsmöte i Boxholmskretsen!

Onsdagen 26 Februari 2020.

Vi samlas kl 18 på Nygatan 9 i Boxholm. Årsmötet börjar med en genomgång av Anders Hedström och den stundande lodjursjakten.

Därefter följer årsmötet enligt stående stadgar och vi har inget större att diskutera. Det verkar som styrelsen mår bra då samtliga inblandade kan tänka sig omval.

Vi tar lite gott frallfika och fortsätter kvällens snack kring Förvaltning av Dovvilt och Vildsvinsmärkningen som pågår i området. Pga att vår inbokade föreläsare tyvärr lämnat återbud och vi haft svårt att hitta en lämplig ersättare får våra goda kamrater Sören S och Linus P från Boxholm Skogar hålla låda för att ge lite go och uppdaterad fakta.

Vi hoppas ni har överseende med det omkastade upplägget och ser fram emot att träffas och umgås kring jakten!

Välkomna!

/David Lilja

Läs mer

Tommy o Thello vann galant!

KM i viltspår 2019 avgjort.

Vi samlades i Blåvikakorset kl 17.30 denna tisdag 4 Juni. Det var varmt och spåren hade legat 26-27 timmar. Sven Eriksson från Ydre hjälpte oss med domarskapet. Det gav utmaningar för alla oss inblandade. Skogen var knaster-torr på ytan och svinhal på den genomsura vitmossan på berghällarna.

Spåren var inte långa, dock med de klassiska inslagen av ett par vinklar med återgångar och två bloduppehåll. Kvällen blev väldigt trevlig och mycket smaskande på korv och fika. Ett bra avslut på en mycket fin spårsäsong.

Kretsens hundansvarige Axel Björkegren fick lämna över bucklan till en mycket välförtjänt segrare. Tommy Gustavsson från strålsnäs med sin Hannoveranska viltspårshund Thello gjorde absolut inga misstag. Detta är kretsens mest hårdtränande lag på viltspår och lever mycket för denna fina träningsform för både hund och ägare. Ett stort grattis till Tommy och Thello!!

Tommy och Thello får bucklan som de två senaste åren vunnits av Daniel Jansson och gråwachteln Lexie. Detta ekipage som också knep åt sig andraplatsen detta år. Tredjeplatsen gick till Axel Björkegren och E springer spanieln Ida.

Tack till alla deltagare på både KM:et och spårträningarna!

/Axel o David

 

Läs mer

Viltspårträffar 2019 är igång.

Viltspårträning är ett riktigt gott vårnöje!

Vi är ett gäng som träffas på tisdagkvällar kl 17.30. Vi utgår från Blåvikakorset för att sedan ta oss ut till lämpliga marker efter hur kvällens önskemål ser ut. Det finns väldigt goda förutsättningar för bra och varierande spår och även fina personer att diskutera frågor med. Vi börjar med att lägga spåren och samlas sedan vid lämplig samlingsplats för att fika och umgås. när mörkret närmar sig avslutar vi med att gå spåren. Nu är det ju eldförbud i området så vi får väl ta med oss snittar och smörgåstårta istället för den grillade korven. Så vill du/ni vara med är man mer än välkommen! Ta med blod, klöv och fika så är du rustad för ett par fina vårkvällar i gott sällskap.

Tveka inte och hör av dig om du saknar material eller har frågor.

Axel Björkegren 070-219 97 74         David Lilja 070-939 22 76

Läs mer

Grytjakt med Anders Hedström

Inbjudan till grytjakt Boxholm JVK.

 

Vi planerar att genomföra en grytjakt i Boxholms området söndagen den 28/10.

Syftet med jakten är att visa hur grytjakt på grävling går till i verkligheten. Jag har bjudit in erfarna grytjägare med bra hundar och kommer även att prata en del om anledningen till jakten på grävling.

Predatorjakt – jakt på små rovdjur är inte bara en intressant jakt det är även en viktig del i naturvårdsarbetet för en biologiskmångfald. Moderna brukningsmetoder av markerna har gett oss större stammar av små rovdjur än någonsin tidigare. Mer om detta den 28/10!

Återkommer om tid och samlingsplats. Har ni frågor eller tips om gryt vi kan jaga i så ring mig på 070 6716770. Anmälan helst på SMS på samma nummer.

 

Mvh. Anders Hedström.

 

Läs mer

Kuljaktstigen 2018 avgjord

Kuljaktstigen 29 september blev en toppendag för oss!

Vilken bra dag det blev! En enormt vacker morgon med vacker soluppgång och en gnistrande vacker natur ger ju goda förutsättningar. Fin uppslutning och bra uppslutning rent geografiskt i vårt område. Det var Lag Skärlunda som fick mest poäng i en tät toppstrid. På den individuella sidan drog Anders Björkegren det längsta strået. Generellt bra skytte, kanske för att det var sista helgen innan oktober när alla förberedelser börjar gå mot sitt slut och alla har ställt in kroppen på jakt. Eller så är det så att det finns mycket välskjutande jägare just i Boxholm.

Detta är ju en umgängestävling och det tycker vi verkligen det var i år. Bara glada miner och en samlingsplats där det såg ut som alla kände sig välkomna. Korven o kaffet smakade prima och skjutstationerna hade lite nya mål för året.

Stort tack till våra medlemmar som hjälpte oss att genomföra detta och stort tack till alla som kom! Det är lika kul att stå vid stationerna som att vara skytt blev summeringen efter tävlingen bland funktionärerna.

 

/Boxholms Jaktvårdskrets

Läs mer

Fototävling 2018/19 uppstartad.

Fototävling

– Vi vill utse Boxholmskretsens bästa viltfotograf 2018/19

Vi vet att det är många som tar väldigt fina bilder på naturen både i samband med jakt och även vid sidan om. Dessa tycker vi skulle vara trevligt att bygga upp en bildbank med där vi kan dela med oss och att ge inspiration för ännu en dimension i naturupplevelsen, att kunna fånga den vackra vyn och fånga känslan på bild. Vi tänker oss att vi genom detta bygger ett arkiv av bilder som vi alla kan ta del av och att styrelsen delar ut ett fotopris som säsongens bästa viltfotograf i vår krets. Vinnaren får priset på vårt årsmöte. Styrelsen agerar domare.

Vi vill förtydliga att man genom inskickandet till oss även ger oss rätten att lägga upp dem på hemsidan och att fritt använda oss av bilderna i vårt material.

Bilderna skickas in till: david.l@materia.se med ditt namn och mobilnummer och gärna med en text vad det är vi ser, när och var.

Välkomna och var med! /David Lilja o Sören Sehlstedt

Läs mer

Kuljaktstig 2018

Kuljaktstigen 29 september. Tävla gärna som lag eller individuellt!

Vi ses denna lördag i september och får igång kulskyttet lite mer inför säsongen.

Platsen är mellan Danielshammar och Görshorva å det är bara att följa skyltarna från Boxholm. Anmälan är öppen mellan kl 9-11 och vi räknar med fem skjutstationer och sammanlagt 15 skott. (övningsammo).

Det bjuds på Kaffe o Korv! Välkomna!

 

/Linus Sjögren o Urban Mjörnemo

Boxholms Jaktvårdskrets

Läs mer

Spårträffar -18 är igång

Hej.

Spårträffarna är igång för 2018 och vi kör enligt nedan:

 

Plats: Blåvika-korset kl 17.30 Onsdagar
Datum: Start Onsdag
4 April

(veckovis fram till avslutande tävling Söndag 3 Juni)

Om du har en erfaren hund försöker vi lägga spår för varandra. Självklart är man välkommen på tillfällena även om du känner att du vill lägga ett eget ”vanligt” spår.

Alla hundraser med olika erfarenheter är välkomna!

Vi samlas vid ”blåvika-korset” för snabb genomgång för att sedan åka mot lämpligt område för kvällens spårning.

Förslag till upplägg på träffarna:

  • Enklare genomgång, tips för att komma igång och lite kring material för spårning.
  • Korsande spår med annan klöv.
  • Skottundersökningsruta, hitta vad det är för typ av skada på det skadade viltet.
  • Rutan, en ruta på 25×25 m där man ska hitta var spåret börjar.
  • Spårläggning med hjälp av sprayflaska.
  • Störningar, smällande skott och vittring från annat klövvilt.
  • Förberedelse för prov.

       Kretsmästerskapen i viltspår. 3 Juni Söndag:

Vinnande ekipage får representera boxholmskretsen i Länsmästerskapen.         Samling kl 8.00 i blåvikakorset. Anmälan till Axel

Ifall ni behöver klöv hör av er till David Lilja 070-939 22 76. Har ni frågor är det bara att höra av er till Axel Björkegren 070-21 99 774.

Välkomna!

/Boxholms Jaktvårdskrets

Läs mer

Predatorträff

Boxholms jaktvårdskrets bjuder in till

Predatorträff 11 September -17

 Hej!

Jag heter Anders Hedström och gick med i styrelsen för Boxholms jaktvårdskrets i våras. Som ny i styrelsen tänkte jag slå ett slag för den jakt som intresserar mig mest, nämligen predatorjakt. Boxholms jvk bjuder in till en temakväll om predatorjakt hemma hos mig i Kimme Lycke måndagen den 11 september klockan 18,00.

Jag kommer att prata och visa en del om fällor och fällfångst, vakjakt och självklart en del om jakt med hund. Jag tror att predatorjakten kommer att få en

större betydelse i framtiden både ur bevarande perspektiv och även för att kunna hantera växande stammar av stora rovdjur.

Jag hälsar intresserade jägare välkomna till en improviserad kväll om predatorjakt. Anmälan senast 4/9 (för att vi ska kunna fixa fika) på 070 67 167 70 (gärna sms) hedstrom@bjalbo.nu eller via facebook.

/Mvh. Anders Hedström

Läs mer

Kuljaktstig 2017

Kuljaktstig

för nya och gamla medlemmar i Boxholms Jvk.

Lördag 16:e sept Anmälan kl 9-11

Plats: Vindskyddet, Danielshammar (på Ulrikavägen)

Följ vägvisning från Boxholm mot Ulrika.

Delta som Lag om tre personer eller individuellt.

 

Kostnad 300 kr/lag eller 100 kr/pers

Ungdom 15-18 år halva startavgiften.

Medtag kulvapen samt 15 st patroner övningsammunition.

 

Vi bjuder på kaffe/dricka och korv!

Varmt välkomna!

önskar Boxholm Jaktvårdskrets

Läs mer