Nyheter Arkiv

Årsmöte 8/2-2023 kl 19:00 på Näsvikens Bygdegård

Jägareförbundet Dellenbygden-Forsa-Hög jaktvårdskrets bjuder in till årsmöte.
Välkomna till Näsvikens bygdegård den 8/2 -2023. kl: 19.00.
Representant från Länsstyrelsen Gävleborg kommer och föredrar om det aktuella rovdjursläget i kretsen & länet, samt svarar på frågor.

Väl mött i Näsviken 8/2- 2023. kl. 19:00

Läs mer

Älglotteri 2017

Årets lottningen är klar och här är vinnarna!

1:a pris, en halv älgkalv: Mona Ljunglöv 

2:a pris, en kvarts älgkalv: Ulf Krantz

3:a pris, en kvarts älgkalv: Anders Jonsson

Läs mer

Älglotteriet 2016

Årets lottningen är klar och här är vinnarna!

1:a pris, en halv älgkalv: Ove Berglin, Hög

2:a pris, en kvarts älgkalv: Per-Olov Nilsson, Hudiksvall

3:a pris, en kvarts älgkalv: Eva Johansson, Hudiksvall

 

Stort grattis till vinnarna!

 

Läs mer

Årsmöte!

Kretsen kallar till årsmöte!

Plats: Friggesunds skola.

Tid: Den 3/2 -16. kl: 19.00

Med vänliga hälsningar, Styrelsen

Läs mer

UNGDOMSJAKT!

Vi tänker ha en jaktdag för barn & ungdom för alla som är sugen på harjakt!

I samarbete med stövarklubben.

Vart? Jo på Örvallen är det som gäller! Där samlas vi även innan jakten klockan 08:00.

När? På lördagen den 23/1 -16.

Om ni är intresserad kan ni anmäla er till  Leif Svensson, ringa eller sms:a 070-2000906, eller skriv en anmälan i kommentarfältet på våran Facebook-sida: Delsbo Forsa Hög Jaktvårdskrets ungdom.

Läs mer

”Osäkerheten ökar i vargförvaltningen”

Landsbygdsminister Sven-Erik Bucht (s) och miljöminister Åsa Romson vill utreda flera delar av vargförvaltningen. – Det är olyckligt att regeringen vill se över delar av vargförvaltningen när den nästan har gått igenom alla juridiska processer och visat sig fungera. Tre gånger har riksdagen beslutat i frågan. Behövs det verkligen mer utredningar? Det här skapar bara osäkerhet och otydlighet, säger Torbjörn Lövbom, ordförande i Svenska Jägareförbundets rovdjursråd.

2015-02-05

Den första licensjakten där den nya lagstiftningen använts har precis slutförts. Effekterna av den nya regionaliserade rovdjursförvaltningen kan ses ganska tydligt.
– Så här med jakten i backspegeln kan vi se en minskad polarisering, även om det fortfarande finns skillnader i synsätt på förvaltningen. Debatten i media har också varit lugnare. Detta indikerar på en ökad acceptans för att vargstammen ska förvaltas. I undersökningar från bland annat Umeå Universitet ser vi också att en stor majoritet av befolkningen vill att vargen förvaltas med jakt, säger Torbjörn Lövbom.
Han är nu orolig för att en översyn av vargförvaltningen leder till en ökad polarisering eller till att vi får en normalisering av rovdjursförvaltningen i Sverige. Istället nämner han att vargförvaltningen är utredd mer genomgående än någon annan miljöfråga. Tre gånger har riksdagen beslutat i frågan. Det är inte utredningar som behövs utan förvaltning, menar Lövbom.
– Det är svårt att veta vilken ambition regeringen har med de utredningar som man nu vill starta. Det enda som är säkert är att det ökar oron.
Att Åsa Romson och Sven-Erik Bucht har haft olika syn på hur vargförvaltningen har varit tydligt.
– Vi har tidigare sagt att vi varit positiva till att delta i en ny Vargkommitté. Men det har vi sagt med utgångspunkt för att utveckla förvaltningen och komma vidare – inte börja om. Nu måste regeringen klargöra vilka ambitioner man har, säger Torbjörn Lövbom.
Han är bekymrad för det sätt regeringen väljer att hantera olikheterna mellan partierna. Det kommer att försvåra en aktiv förvaltning.
– Jag ser just inget positivt i att börja utreda och se över befintligt system innan det fått prövas under några år. Det måste ju få användas fullt ut innan man kan mäta effekterna. Vad vi kan se är att systemet verkar fungera på ett bra sätt. Ansvarstagandet i länen ökar. Samarbetet mellan länsstyrelser och jägare blir allt bättre. Landsbygdsbefolkningen börjar ana ett fungerande system. Naturvårdsverkets roll har blivit tydligare. Acceptansen för förvaltningen ökar i hela landet.
– Att då börja om och riva upp en ny polarisering i samhället förlorar alla på, säger Torbjörn Lövbom.

 

Torbjörn Lövbom (1)

Torbjörn Lövbom

Läs mer

Kretsen kallar till Årsmöte!

Delsbo-Forsa-Hög Jvk kallar till Årsmöte!

Mötet kommer att hållas på Klångsta bygdegård i Forsa den 4:e Februari kl. 19:00

Mötet ska bl.a. bestämma sammanslagningen med Bjuråker-Norrbo Jaktvårdskrets eller inte.

MVH  Delsbo-Forsa-Hög Jaktvårdskrets

Läs mer

Kretssammanslagning?

Kretsarna Delsbo-Forsa-Hög och Bjuråker-Norrbo höll ett gemensamt styrelsemöte med frågor om en eventuell sammanslagning som viktigaste punkt.

2013-10-08

Då Bjuråker Norrbo har för få medlemmar för att kunna fungera som en krets har Jägarförbundet Gävleborg sökt en lösning och det var detta vi träffades för att hitta en lösning på.

Kalle Johansson kom upp från sitt kontor i Valbo och delade med sig av sina stora kunskaper och erfarenheterom vad som gäller vi en eventuell sammanslagning och hur vi går till väga.

Efter en stunds diskussioner så var var vi överens om att Bjuråker Norrbo Skulle kunna gå in i Kretsen Delsbo Forsa Hög och bilda en större krets, som med arbetsnamnet Dellenbygden skulle vi få bättre ekonomi och större möjligheter att jobba med våra frågor som t ex ungdomar, jaqt, viltvård mm.

Detta kräver två årsmöten där våra medlemmar röstar för. Därför hoppas vi att alla medlemmar i dessa kretsar tänker igenom förslaget och hör av sej med frågor/tankar om iden till sina ordföranden. Medlemmarnas åsikter är det viktigaste när det gäller förändringar av detta slag. Om medlemmarna så önskar kan  vi ordna ett medlemsmöte där alla kan få komma till tals samtidigt.

Så lyft luren eller skicka ett meddelande till oss så vi vet hur vi skall gå vidare!

MVH

Bengt Eriksson 070-329 16 40  bengt.eriksson@hudiksvall.se

Ulf Krantz        070-203 00 84   krantz_ulf@hotmail.com

 

 

Läs mer