Vikten av att rapportera rovdjursobservationer

Vi från kretsen vill trycka särskilt på hur viktigt det är att rapportera in rovdjursobservationer så att av länsstyrelsen utsedda spårare kan verifiera att det faktiskt rör sig om den rovdjursart som rapportören observerat. Det finns ju ett förnämligt verktyg för detta, appen Skandobs, som finns där appar finns eller läs mer HÄR. ( du länkas vidare till Naturvårdsverkets webbplats) Eller HÄR.( du länkas vidare till SLUs webbplats)

Den finns för både android och IOS. Rapporterar du direkt i denna app får du hjälp med GPS-kordinater och kan även ladda upp ev foton på din observation.

Du behöver inte vara jägare för att rapportera rovdjur så sprid gärna denna kunskap bland vänner och bekanta. Ju fler observationer som kommer in desto säkrare statistik får länsstyrelserna! Vi vill också uppmana alla som rapporterar att göra observationen publik. Det finns nämligen möjlighet att rapportera så att bara länsstyrelserna kan se observationen, men då blir det svårare för intresserade att följa exempelvis en varg som vandrar genom länet.

Styrelsen OJVK

 

Inga kommentarer än.

Lämna ett svar