Nyheter Arkiv

Dagkortsjakt 2020-2021, jaktschema uppdaterat 2020-07-09

Välkommen att jaga med oss i Österåker. Vi jagar framförallt vildsvin, älg och småvilt. Anmälan sker genom att du sänder ett mejl till jagaiosteraker@gmail.com. Observera att samma person endast kan vara inbokad till två kommande jakttillfällen.  Ange dina personliga uppgifter och vilken jakt du vill delta i. Programmet finner du i bifogad  fil. Personer som är skrivna i Österåker har förtur, i enlighet med vårt arrendeavtal, liksom medlemmar i Svenska Jägareförbundet. Antalet platser per jakt är maximerat till sex. Pris för medlemmar i Svenska jägarförbundet är 500:- – 600:- per jakttillfälle, beroende på jaktform. Jakten arrangeras av Österåker-Vaxholms jaktvårdskrets och drivs helt ideellt, utan vinstintresse.

Observera att jaktdeltagare som använder kulvapen skall ha avlagt godkänt prov för Svenska Jägareförbundets älgskyttemärke, lägst valör brons, inom de senaste 12 månaderna. Godkänt högviltsprov för jägarexamen inom de senaste 12 månaderna accepteras.

Välkommen!

Läs mer

Kom och prova skjutsimulator på Kanalens Dag!

Österåker-Vaxholms Jaktvårdskrets är med på Kanalens Dag 25 augusti. Välkomna att komma förbi oss och prova skjutsimulator, ställa frågor eller bara prata om jakt och viltvård.

Vi finns vid Lastbilscentralen, vid bron över kanalen vid Circle-K.

Välkomna!

 

Läs mer

Dagkortsjakt jaktåret 2019-20

Välkommen att jaga med oss i Österåker. Vi jagar framförallt vildsvin, älg och småvilt. Anmälan sker genom att du sänder ett mejl till jagaiosteraker@gmail.com. Observera att samma person endast kan vara inbokad till två kommande jakttillfällen.  Ange dina personliga uppgifter och vilken jakt du vill delta i. Programmet finner du i bifogad  fil. Personer som är skrivna i Österåker har förtur, i enlighet med vårt arrendeavtal, liksom medlemmar i Svenska Jägareförbundet. Antalet platser per jakt är maximerat till sex. Pris för medlemmar i Svenska jägarförbundet 500:- per jakttillfälle. Jakten arrangeras av Österåker-Vaxholms jaktvårdskrets och drivs helt ideellt, utan vinstintresse.

Välkommen!

 

Läs mer

Skjutdag för kretsmedlemmar lördagen 1:a juni

Österåker-Vaxholms Jaktvårdskrets bjuder in till en skjutdag på främst riktad mot nya/oerfarna jägare (medlemmar i Österåker-Vaxholms Jaktvårdskrets) som vill få möjlighet till lite mer vapenvana. Vi kommer att hålla till på Österåkers Skyttecentrum.
Dagen är indelad i tre delar:
– Hagelskytte, trap
– Inskjutning och precisionsskytte mot stillastående mål 80 meter
– Skytte stående fristående och med stöd 45 meter, stillastående mål
Instruktörer kommer finnas på stationerna för att bistå med råd och dåd om skjutteknik och övrig vapenhantering.
Dagen är gratis, men skytten betalar själv sina serier på trapbanan (130 kr/serie för ej medlemmar i ÖSC). Vapen, hagel och kula (helst klass 1), samt kulammunition står skytten för.
Vi börjar 09:00 och håller på till senast 14:00. Enklare lunch bjuder kretsen på. Vi bedömer att vi max kan hantera 15 deltagare.
Anmälan skickas till skjutdag2019@outlook.com
Välkomna!
Läs mer