Tillsammans med Henrik Norström, stjärnkock och kreativ ledare för
restauranggruppen Lux Restauranger bjuder Jägareförbundet in till en
viltkväll på Lux Dag för Dag på Lilla Essingen i Stockholm, tisdag 23 feb.
Henrik Norström är själv hängiven jägare och på restaurangen hamnar ofta jaktlyckan från egna
jaktlaget. På menyn kan man hitta rätter som:
”Mörstekt älgbringa med morot, tryffelemulsion och sky, av älgko mörad i vår hängkyl till
86 dygnsgrader, ” eller ”Hängmörad älgentrecote med sallad på brytböna, pepparrot, brysselkål
och krassekapslar.”, eller ”Rosastekt dovspetsstek, mörad i vår hängkyl till 64 dygnsgrader”.
PROGRAM 23 FEB
kl 18.00 Viltinspiration. Henrik Norström berättar om sin syn på viltkött och ger tips om
viltmatlagning. Därefter avnjuter vi en specialkomponerad viltmeny med fyra vilda rätter och en söt
avslutning.
PRIS 650 KR
I priset 650 kr/person ingår 5 rätter och föredrag av Henrik Norström.
Utprovat vinpaket kommer att finnas, självklart även annan valfri dryck.
”Provlagningen är i full gång, och menyn kommer i huvudsak att bestå av dovhjort och vildsvin”,
hälsar Henrik.
BOKA
Boka bord direkt på restaurangens hemsida.
Var snabb med din bokning, antalet platser är begränsat.
Lux Dag för Dag, Primusgatan 116, Stockholm
08-619 01 90
info@luxdagfordag.se