Hundkurs.

Inbjudan till kurstillfälle – jakthundens grundlydnad

Som jakthundsägare, oavsett ras, får du ut mer av din hund om den får en viss grundlydnadsutbildning. Med en bra grundlydnad går all träning lättare och vardagen med din hund blir enklare. Vi arbetar enligt Jägarförbundets metodik, 4 lätta steg.

Krav

Dressyrmogen hund (minst 7 månader)

Syfte

Att öka deltagarens kunskap om hur hundar fungerar och hur man lär sin hund grundläggande moment som linförighet och enkla kommandon i olika miljöer tillsammans med andra hundar. Med denna grund befäst kan jaktträning med hunden påbörjas inom hundens tänkta användningsområde.

Mål

Efter genomgången kurs skall föraren med röst och kroppsspråk kunna kommunicera med hunden.

Vi kommer fokusera på:

Linförighet

Sitt (stadga)

Inkallning

Att hunden kan fungera i ett socialt sammanhang med andra hundar och människor

Längd och start

5 kurstillfällen varav det första är teori inomhus samt praktik utomhus. Övriga fyra tillfällen sker utomhus. Första kurstillfället är måndagen 2/5-16. Vi träffas kl 18.30 och håller på ca 2 timmar. Vi träffas därefter varje måndag samma tid tills kursen är avslutad. Mer information skickas ut efter anmälan.

Plats

Alingsås

Kursavgift

600 kr

Övrigt

Alla typer av hundar är välkomna!

Inga kommentarer än.

Lämna ett svar

123