Kursdag med Peter Ekeström 18 maj

Klockan halv nio en vårig lördag i maj samlades 15 förväntansfulla hundekipage på Lyskulles grusparkering i Vallda. Orsaken till den här samlingen var att Jägareförbundet Kungsbacka för andra året i rad hade bjudit in till en kursdag med Peter Ekeström. Deltagarna kom från olika delar av Västsverige men även en deltagare kom ända från Norge! Dagen började med ett bildspel där Peter berättade om hundens signaler och hundförarens kroppsspråk. Och vad sänder vi ut för signaler till hunden?

När det första bildspelet var slut var det dags att göra teorin till praktik. Deltagarna fick testa olika praktiska övningar. De olika övningarna var också individanpassade, eftersom både hundar och hundförare är alla olika och behöver olika tips. Det var 15 olika hundraser som var representerade vilket gör att man lär sig mycket av att titta på de andra deltagarnas hundar. Till exempel hur beter sig en alpenländische dachbracke gentemot en karelare i vissa situationer.

När slutet av kursdagen närmade sig var både hundar och hundförare fullmatade och trötta med nya intryck och kunskaper. Tror dock inte att det tog så lång tid efter att de kom hem, innan de började praktisera de nya kunskaperna på sina hundar.

Lars Eriksson

Lars Eriksson med Skott

Lars Änggren med Indra

Peter Ekeström i aktion

Peter Ekeström instruerar

Erik provocerar Eva Lottas jaktspringer Sumo

Karelaren Dakka och Bracco Italiano Yuda

Kursdeltagarna

Kommentarer är stängda.