Huvudmeny

                                                                                                                                                                                                                                                                   

Rovdjurskoll 0240

Under de senaste åren har vargnärvaron ökat i kommunerna och några enstaka vargangrepp på tamboskap anmäls årligen än så länge. Därför skapar LRF Barkenbygden och Svenska Jägareförbundets krets Västerbergslagens JVK en SMS-grupp för intresserade markägare och tamboskapsägare.

Syftet med SMS-gruppen är att varna de intresserade kring eventuella observationer kring vargar och andra fynd, så att de kan flytta tamboskapen om det behövs i tid för att jobba förebyggande för att minimera angreppen i området. Liknande SMS-grupp finns för jaktledarna/jägarna inom vargområdena, vi vill med detta initiativ göra det möjligt för andra intressenter att ta del och dela med sig av information.

Hur gör jag för att anmäla mig till SMS-gruppen?

Skicka ett sms eller ett e-post till Torbjörn Andersson, så lägger vi till er i SMS-gruppen och ni får löpande info. Är ni med i tidigare varggrupper för jägare och jaktledare så kommer ni inte kunna anmäla er till denna SMS-grupp eftersom det finns begränsat antal medlemmar i varje grupp och att det är samma information som sprider sig för aktuellt område. Gruppen heter ”Rovdjurskoll 0240” och det är kostnadsfritt men vi ser gärna att ni är medlem i antingen Västerbergslagens JVK eller LRF Barkenbygden, eller både och. Tänk på vad ni skriver i grupperna eftersom informationen går ut till alla som är med på sändlistan.

 

Genom jägare SMS-grupperna så täcker vi av följande vargområde:

Gåsmyren, Norrbärke och Ludvika Södra.

 

Ansvarig Västerbergslagens JVK
Torbjörn Andersson
070 – 60 43 146
torbjorn.andersson74@telia.com

Ansvarig LRF Barkenbygden
Johan Persson
073 – 09 63 534
bondenjohan@gmail.com