Kurs: Styckning av hjortvilt

Karta Otillgänglig

Datum/Tid
Date(s) - 2019-06-04 - 2019-12-20
Hela dagen

Plats
Uthamra Viltslakteri

Kategorier


Under denna kurs ger vi dig praktiska kunskaper om hur du på ett lämpligt sätt skär ner en slaktkropp av klövvilt till färdiga delar i köket. Syftet med utbildningen är att deltagarna efter genomgången kurs ska ha grundläggande kunskaper om styckning av klövvilt.

Rabatt 300,- för medlemmar anslutna till Jägareförbundet Norrorts Jaktvårdskrets.

Kursupplägg: 

När du har skjutit ett hjortvilt så tar du kontakt med kursansvarig Kjell Åkerström, så får du hänga in viltet i hans kylrum vid Uthamra Viltslakteri. När viltet har hängt i ca en vecka så träffas ni och styckar o paketerar viltet. Har du inte tillgång till jakt på hjortvilt eller inte lyckats fälla något, ta kontakt med kursansvarig som kan försöka få fram ett lämpligt fällt vilt. Du får med dig ditt kött hem vacuumpackad och färdigt märkt för frysen.

Vid denna kurs får du lära dig:

  • Livsmedelshygien (övergripande)
  • Grovstyckning
  • Anatomisk Finstyckning
  • Kötthantering
  • Paketering

Kurslängd: 3-4 tim.

Antal deltagare: 2-3 personer.

Tidpunkt: Efter överenskommelse (se beskrivning ovan)

Pris: 1500,- för medlemmar i Jägareförbundet knutna till Norrorts Jaktvårdskrets. Icke medlem betalar 1800,-. (Klicka för mer info om kretstillhörighet)

Anmälan: till kursledare Kjell Åkerström vid Uthamra viltslakteri på telefon 0708-228867 eller epost uthamra.viltslakteri@telia.com

Inga kommentarer än.

Lämna ett svar