Nyheter Arkiv

Årsmöte med föreläsning 19 februari kl 19:00

Välkomna till årsmöte i Jägareförbundet Norrorts Jaktvårdskrets onsdag 19 februari kl 19:00 i Orkesta Bygdegård, Lindholmen.

Traditionsenligt efterföljs årsmötet av en föreläsning med jaktlig anknytning, detta år gästas vi av Jerker och Kajsa Kihlström som äger Veterinärkliniken i Vallentuna. Jerker och Kajsa kommer dela med sig av sina mångåriga erfarenheter av små och stora skador hos jakthundar.

Fritt inträde. Vi bjuder på fika.

 

Läs mer

Älgbaneskytte i september

Älgjakten närmar sig med raska kliv! Ta chansen att öva i lugn och ro på den digitala papp-älgen innan jakten drar igång. Kanske ta skyttemärket i någon valör?

 

Under september skjuter vi vid 2 tillfällen på Österåkers Skyttecenter. Vi skjuter på älgbanan, har du kaliber .22lr så går det att öva lite på viltmålsbanan som är 50m. Inskjutningsbanan är också öppen, den är 100m.

Ammunition finns till de vanligaste kalibrarna. Det finns 10 platser till varje tillfälle.

 

Mer information om bokningsläget och hur du anmäler dig hittar du här:

16 september

23 september

 

Läs mer

Trafikverket bygger viltstängsel vid Trafikplats Brottby på E18

Vi har nu fått glädjande besked att Trafikverket har beslutat om utbyggnad av viltstängslet längs E18 vid Karby/Brottby. I ett svarsbrev till Jägareförbundet Norrorts styrelse skriver Trafikverket:

”Tack för din skrivelse om ’Komplettering av viltstängsel vid Trafikplats Brottby på E18’. Trafikverket är medvetna om problematiken ni beskriver och kommer att åtgärdas. Under 2019 beräknas viltstängslet på E18 vid Trafikplats Brottby att kompletteras.”

Vid jaktvårdskretsens årsmöte 2018 antogs en motion att kretsens styrelse skall driva på i frågan att bygga viltstängsel längs E18 vid Karby/Brottby. Styrelsens arbete har letts av ordföranden Kjell Åkerström, som är mycket glad över Trafikverkets svar:

”Styrelsen har under senaste året haft dialog med ett flertal myndigheter för att kunna förse Trafikverket med ett väl genomarbetat och förankrat dokument som beskriver behovet av viltstängsel i Karby. Vi är mycket glada över att vår förfrågan nu har hörsammats då det förutom de uppenbara trafiksäkerhetsmässiga fördelarna även har stor betydelse för viltstammen i området.” 

När byggnationerna är slutförda kommer E18 ha sammanhängande viltstängsel från Täby till Norrtälje.

Läs mer

Årsmöte med rovdjursföreläsning 20 februari

Välkomna till årsmöte i Jägareförbundet Norrorts Jaktvårdskrets onsdag 20 februari kl 19:00 i Orkesta Bygdegård, Lindholmen. (Klicka här för karta)

Traditionsenligt efterföljs årsmötet av en föreläsning med jaktlig anknytning, i år gästas vi av Tomas Meijer från Länsstyrelsen som berättar om sitt arbete med viltet i vårt län. Rovdjur, förvaltning, status olika arter, vad väntar runt hörnet/framtiden?

Fritt inträde. Vi bjuder på fika.

OBS! Det har förekommit ett tryckfel i Svensk Jakt gällande datumet för årsmötet – mötet är 20/2 kl 19.00 och ingen annan tidpunkt.

 

 

Läs mer

Viltstängsel längs E18 vid Karby/Brottby

Vid kretsens senaste årsmöte antogs en motion att kretsens styrelse skall driva på i frågan att bygga viltstängsel längs E18 vid Karby/Brottby. Styrelsens arbete pågår och vi väntar just nu på synpunkter från Polisen (NVR) och Svenska Jägareförbundet. Vi kommer sedan formulera en anmodan till ansvarig myndighet (Trafikverket) att prioritera ärendet och genomföra byggnationen.

Läs mer