Hunden, vår bästa vän….

Javisst är hunden en av våra bästa vänner och vänner skall man vara rädd om. Se därför till att du och din hund gör gemensam sak i att få ett bra förhållande till varandra. Detta gör du enklast genom att lära dig att förstå och tala med din hund. En hund behöver en ledare som är konsekvent och trygg.
Jag startar vårens lydnadskurs i april, så vill du gå en kurs med din hund så ring och anmäl dig. Våren är en utmärkt tid att gå kurs med sin hund, jaktsäsongen är över men hunden behöver aktiveras med andra saker för att må bra.Lydnadskursen är inte kurs bara för hundarna utan det är en kurs där du lär dig att vara en ledare. Hundar är flockdjur och de behöver ha en ledare.Vad gör vi på kursen? Jo, vi lär hundarna att gå fot, sitta kvar, ligga kvar, inkallning etc. Vi har kursen på Kärrshålan där det finns en naturlig miljö att träna dem i.
De hundägare och deras hundar som har gått en kurs i lydnad har haft mycket nöje av sin hund under jaktsäsongen.Man förundras varje kurs av att se hundägarna växa i sin roll under kursens gång. Och även hundarna förändras. De blir gladare och mer tillgivna när de upptäcker att de har fått en ledare.
Kan man lära en gammal hund att sitta? Javisst, går det. Det är helt upp till dig att tala om för hunden vilka regler som gäller i ert umgänge. Även om du har en hund som fungerar bra i skog och mark är det inte fel att gå en kurs. När jaktsäsongen är över så är det lika viktigt att fortsätta aktivera hunden. Det är också kul att träffa andra hundägare. Det finns ju inte någon hund som är helt problemfri. Då kan det vara bra att försöka komma till rätta med det.Har du redan gått en kurs, så kan det vara dags att friska upp kunskaperna igen. Både för dig och hunden.

 

Ring och anmäl dig på telefon (dagtid) 070 – 24 53 766 eller kvällstid 0523 – 32 277.

Ewa Rytterstig

Instruktör i lydnadsdressyr