Karta Otillgänglig
Datum/Tid
Date(s) - 2025-10-07
19:30 - 21:00
Kategorier
En grundlig utbildning för jägare och viltintresserade i tillvaratagande av vilt efter skottet

Inledning
En väl genomförd tillvaratagande process garanterar inte bara hög kvalitet på köttet utan säkerställer också att viltet hanteras med respekt för både djur och miljö. Den här kursen vänder sig till dig som vill utveckla dina kunskaper och färdigheter i tillvaratagande av vilt – från det ögonblick skottet har gått till dess att köttet är klart för tallriken.
Kursens syfte
Syftet med kursen är att ge deltagarna grundläggande och fördjupade kunskaper i hela kedjan av tillvaratagande, för att:
-
Säkerställa en god köttkvalitet
-
Minska risken för livsmedelsburna sjukdomar
Målgrupp
Kursen är utformad för jägare – både nybörjare och erfarna – men även för köttintresserade som vill lära sig mer om viltets väg från skogen till tallriken.
För dig som jagar själv.
Om du är intresserad och har möjligheter till att skjuta ett vilt så kan du lämna in det till slakteriet så använder vi det till kursen. Då gör vi det färdigt att frysa in.
Om du inte har möjlighet till eget vilt så ordnar vi ett vilt till kurstillfället.
Vi kan erbjuda 2–3 platser åt gången, och kommer överens om kursdag som passar oss.
Priser:
1800: – för kursen.
Om man har med sig eget vilt så tillkommer pris för emballaget (typ Vacuumpåsar m.m.)
Välkommen att anmäla dig och utveckla dina kunskaper om viltvård och köttförädling!
Kurstillfällen: 7/10 – 9/10 – 14/10
Tid 19,30 – 21,00
Anmälan på nedanstående mail adress.
Uthamraviltslakteri
No comments yet.