Utbildning till Jägarexamen (start 13 november)

Karta Otillgänglig

Datum/Tid
Date(s) - 2019-11-13
19:00 - 21:00

Plats
Mörbytorpsvägen 303

Kategorier


Norrorts Jaktvårdskrets arrangerar utbildning till Jägarexamen

Jakten i Sverige varierar över landet, från hav, kust och slättland till skog och fjäll. Utbildningen till Jägarexamen ger en bred kunskap om viltarter, lagstiftning, skytte, tillvaratagande och om olika jaktformer.  1200,- i rabatt för deltagare under 21 år!

Under 12 kurstillfällen (med fika!) med start 13 november kl. 19.00 träffas gruppen i Lindholmen i Vallentuna och diskuterar igenom innehållet i Jägarboxen – Svenska Jägareförbundets studiemateriel för Jägarexamen. Diskussioner och frågor av alla slag, inklusive det som är svårt att sätta på pränt, kommer att tas upp. De praktiska övningarna innefattar säker vapenhantering av kul- och hagelvapen, liksom identifiering av olika typer av vapen och ammunition, horntyper, fåglar med mera. Jägarexamen är obligatorisk för dig som vill skaffa jaktvapen, och Jägarskolan är grundutbildningen för dig som tänker avlägga jägarexamen.

Våra utbildningar sker med Svenska Jägareförbundets utbildningsmaterial ”Jägarboxen” och genomförs hemma hos kursledaren på Mörbytorpsvägen 303 (Kohagen) i Lindholmen.

Vad är kursens mål?

Efter genomgången kurs ska deltagaren ha:

  • Mycket goda förutsättningar att klara det teoretiska jägarexamensprovet.
  • Skaffat sig grundläggande kunskaper och färdigheter för att på ett säkert och ansvarstagande sätt kunna delta under jakt.
  • Skaffat sig en bred allmänbildning om vilt, jakt och natur.

Vad kostar det?

  • 3700,- för vuxna
  • Juniorer upp till 21 år får vid godkänt teoriprov (två provtillfällen erbjuds av kursledaren) kursavgiften subventionerad med 1200,- Subventionen kommer från Norrorts Jaktvårdskrets’ ungdomssatsning samt kursledaren.

Böcker ingår ej – köpes här: https://33011.shop.textalk.se/jagarexamen/komplett-paket-jagarskolan

Kursinnehåll

Kursen innehåller genomgång av hela teoridelen (fauna, ekologi, vapenhantering, vapensäkerhet, eftersök mm) samt praktisk träning i säker vapenhantering. Vi avslutar kursen med att göra teoriprovet.

Kursen innehåller inte praktiska skjutprov, men vi kommer vägleda hur man kan gå tillväga för att genomföra detta efter bestått teoriprov.

Kursdatum

Kursstart onsdag 13 november kl 19:00. Sedan 12 vardagskvällar á två timmar + ev. ”uppsamlingskväll” + uppskrivningskväll

Betalning

Betalning erläggs vid första kurstillfället. Swish eller kontant.

Anmälan

Anmälan sker via E-post till jägarexamensinstruktör Jonas Malmsten på jmalmsten@gmail.com. Bindande anmälan, först till kvarn gäller. Antalet deltagare är begränsad till 12 samt det krävs minst 9 deltagare för att kursen skall starta.

Mer info

För generell info om Jägarexamen – se https://jagareforbundet.se/utbildning/jagarexamen/

Varmt välkomna!

 

Inga kommentarer än.

Lämna ett svar