Välkommen till

Jägareförbundet Haninge-Tyresö

Här kommer vi att informera om händelser och aktiviteter i vår krets

 

Foto: Eva Söderberg, Mostphotos

 Nyheter och kommande evenemang hittar du i högerkolumnen på denna sida

Vårens aktiviteter

Först ut är den traditionella kråkjakten …

Dock lite senare än vanligt, i år väntar vi fram till lördagen den 15 april då vi samlas vid maskinhallen vid Årsta Säteri kl 05.00. Ingen föranmälan. Eventuella frågor besvaras av  Kråkgeneral Mats Englund på telefon 070-716 57 80.

Hagelvapen med därtill lämplig ammunition gäller (tänk på blyhagelförbudet som infördes tidigare i år).

KM Eftersök

Lördagen den 6 maj är det återigen dags för vårt kretsmästerskap i eftersök, ta chansen att erövra en inteckning i det fina vandringspriset.
Information om tävlingen och anmälan

Kretsskytte

Torsdagen den 25 maj ses vi på Haninge Jaktskytteklubb och skjuter lite Compak Sporting alternativt Trap för den som så önskar. Vi börjar kl 18.00 och håller på fram till 21.00. Du tar med dig vapen och ammunition, serier står kretsen för. Vi kommer även tända grillen och fixa lite korv med tillbehör. Obligatorisk anmälan. Hoppas vi ses!
Anmäl dig här

Vildsvinsjaktutbildning 

Vi har i år bokat plats för våra medlemmar på Jägareförbundets vildsvinsjaktutbildning. Fredagen den 30 juni är det dags. Ta tillfället i akt att lära dig mer om vildsvinen och jakten på dessa. Ordinarie pris för denna utmärkta utbildning är 2 400 kr per person men för dig som medlem i Jägareförbundet Haninge-Tyresö ligger priset på 1 000 kr. Obligatorisk anmälan. Vi har plats för tio personer och det är först till kvarn som gäller.Mer information om utbildningen och anmälan hittar du här

Rovviltsinventering

inom Haninge-Tyresö

Tre filmer om viltövervakning

Svenska Jägareförbundet lanserar under hösten nya inventeringsmetoder. Samtidigt har rapporteringssystemet Viltdata uppdaterats med nya funktioner. Detta är en del i förbundets satsning för att få ännu bättre underlag och kunskap om klövviltet i landet. På länken nedan kan du se tre filmer för att få mer kunskap om vad den nya viltövervakningen innebär. Daniel Ligne berättar om varför vi gör en ännu bättre viltövervakning, Fredrik Widemo berättar om nya inventeringsmetoder och Göran Bergqvist berättar om nya Viltdata.

http://jagareforbundet.se/vilt/viltnyheter/2016/08/overvakning/

 

Vill du ha utskick från oss?

Anmäl din e-postadress i formuläret
om du vill ha utskick om aktiviteter och nyheter från oss.

Du som har Facebook är väl med i vår grupp?!

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Aktuella stadgar Jägareförbundet Haninge Tyresö

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Våra sponsorer

Lafayette  – Husse Stockholm Östra/Södra – Mhundlydnad – Browning– Tassavtryck Hundsport – Sako