Årsmötet avklarat

Innan årsmötets start var det trofébedömning. Ett älghorn lämnades in av skytt Pär Sävelind. Numera pensionerade jaktvårdskonsulent Göte Grubb mätte det till 267,3 poäng vilket då blir bronsmedalj.

Mötet som i år kördes live,  samlade 20 medlemmar som fick höra valda ordförande Göte Grubb leda årsmötet. Kretsen hade vid årsskiftet 653 medlemmar vilket är en ökning från förra året. Vi följer därmed trenden  för jägareförbundet i övrigt.

Mötesförhandlingarna gicks igenom och kretsen har som vanligt haft en hel del aktiviteter trots coronaläget. Göte berömde också det arbete som lagts ned och konstaterade att vi ligger och har gjort så i flera år, långt fram när det gäller att ha aktiviteter i jämförelse med många andra kretsar.

Genom att kretsen arrenderar marken och torpet Viggesågen av Bergs kommun, har vi stora möjligheter att hålla olika träffar, utbildningar, jakter m,m.

Kretsen har diverse olika egna jaktaktiviteter som, jakt för nya jägare, jakt för medlemmar i jägareförbundet och utbytesjakter med andra kretsars ungdomar till självkostnadspris. Den i media riksberömda skolälgen har levererats till skolor i Bergs kommun under många år. Dock ej i år då coronan förhindrade att det fanns någon som kunde omhänderta den.

Förutom det säljs mellan 50 – 70 småviltskort per år.

Under året som varit har det hållits ett fiskeläger för ungdomar och Jägareförbundets eftersökskurs. Övrigt genomförs ett antal övriga hundkurser och det årliga kretsmästerskapet i älgbaneskytte.

Olika viltvårdsåtgärder, underhåll av pass och torpet sker till stor del av medlemmarna med huvudansvar på styrelsen.

Då kretsen fått fortsatt förtroende att arrendera marken finns ambitionen att utveckla verksamheten ytterligare och glädjande nog med några nya fräscha namn i styrelsen. Välkommen till verksamheten Maria Nesterud, Lukas Hansson och Alexandr Dahlström !

Text och foto: Anna-Karin Einebrant Johansson

Inga kommentarer än.

Lämna ett svar