Ungdom

Sedan 1994 har vi i Bergs Jaktvårdskrets bedrivit återkommande verksamhet såsom besök på förskolor och grundskolor, vildmarks, jakt -och skytteläger samt andra typer av kursverksamhet.

 

Följ med på jakt!

Nyfiken på jakt?
Kanske du är intresserad men har ingen att följa med till skogen?
Kontakta ungdomsansvarig i kretsen eller någon annan i styrelsen så kan vi hjälpa dig.

 

Skolverksamhet

Vi kommer gärna ut och hjälper till att undervisa om jakt, djur och natur i Bergs skolor. Detta kan ske både i skolsal och utomhus på många olika sätt.
Med oss har vi ”VILDA LÅDAN” som innehåller olika saker man kan hitta i naturen t.ex. skinn, spillning, gnag, horn, fjädrar.

 

Har du nyss tagit jägarexamen?

Jägarexamen må vara en handling som bevisar att du får jaga men det ger dig tyvärr inte automatiskt någon plats att jaga på. Som nybliven jägare kan det ibland vara svårt att få jaktmark och kontakter som kan leda till jaktmöjligheter. Vi vill därför underlätta för dig genom att tala om att vi finns och att vi gärna ställer upp för dig med information om vart du kan vända dig för att få jakttillfällen, nya jaktkamrater och vidare utbildning inom vårt gemensamma intresse.

Jägareförbundet i Berg arrenderar mark av Bergs kommun där vi bl.a ger ungdomar och nya jägare möjlighet till jakt genom att man antingen får följa med på någon av våra arrangerade aktiviteter eller om man vill jaga själv kan man köpa dagskort på marken som kallas Viggesågen.

När det gäller utbildning sker det inom kretsen och i samarbete med studiefrämjandet förutom jägarskolan många andra olika kurser och utbildningstillfällen som t.e.x jaktledarutbildningar, skytte, eftersök på klövvilt och på björn, björnjakt, passjägaren, smygjägaren, lockjakt på räv, rävsnarning, jakthundens grunddressyr.

Kontaktuppgift till Ungdomsansvarig hittar du på vår Kontaktsida