Utbyte med Hylte-Unnaryds jvk

Sedan några år tillbaka har Bergs jvk ett utbyte med Hylte-Unnaryds jvk.

Smålänningarna har kommit hit och varit med på Jämtländs älgjakt och vi har åkt ner och varit med om jakt på rådjur och vildsvin.

Personerna som åkt härifrån har varit en kombination av medlemmar i styrelsen och en lottning av medlemmar som deltagit i kretsmästerskapet i älgskytte.

Här nedan kan ni läsa om deras upplevelse här och hur våra kretsrepresentanter haft det.

Dagbok2

Dagbok1

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Jämtlänningar på ”grisjakt” i Småland

Dag 1

Klockan sju torsdagen den 14 november packade vi bilen full med grejer och förväntan och mottogs med god middag och fint boende hos Sten-Åke.

Efter ca 10 timmars bilfärd satte sig ynglingen Anton redan första kvällen på ”grispass”. Resultatet blev ganska magert men han fick se en hare och en älg i alla fall.

Dag 2

Började dagen med ett intressant studiebesök på Unnaryds Viltgymnasium där vi fick en genomgång av Alf Andersson på vildsvinets anatomi.

Senare fortsatte vi till Hylte lantmän och fick en rundtur där.

Efter lunch mötte Ola upp och vi fick provskjuta in våra gevär inför kommande övningar.

Kvällen tillbringades i kallt dragit väder på varsina åtlar med varierat resultat. Inom loppet av en timme blev tre ”grisar” nedlagd. Niklas var ofin nog att fälla alla tre .;-)

Dag 3

Lördag morgon var vi vid Ulvhult på drevjakt. Ingen fick skjuta något och ingen såg något. Rast och vila mitt på dagen följdes av åteljakt igen. Tyvärr syntes inga vildsvin till. Anton höll ut längst men fick ingen utdelning för sitt tålamod.

Dag 4

Älganäs var målet för dagen. Drevjakt på vildsvin och rådjur. Här fick vi se en hel del vilt och Niklas hade återigen tur och fick skjuta ett rådjur.

Klockan 13:00 packade vi återigen in våra saker i bilen och for hemåt.

 Vi vill tacka Hylte-Unnaryds jaktvårdskrets för ett mycket trevligt arrangemang och för gästfrihet. Speciellt tack till Ola och Sten-Åke.

 Niklas, Eva, Anton och Hans-Erik i Bergs Jaktvårdskrets

Foto nedan från den lyckade jakten i Hylte

SAMSUNG SAMSUNG