Viltspårträning Vattholma JVK 4/5, senaste nytt från Hasse

Viltspårintresserade  Vattholma JVK

Vår Viltspårträning lördagen den 4/5 kolliderade med Hunddagen i Almunge på Roslagens Jakt och Vilt. Flera vill delta i bådadera!!

Vi delar därför upp vår Viltspårträning på två omgångar, en på morgonen med start kl. 08 vid Kalkbrottet, Vattholma och en på e.m. kl 17 också vid Kalkbrottet. De, som vill har då möjlighet att även åka på Hunddagen.

Vid morgonpasset bör vi kunna hinna med träning på 2-4 av de fasta Viltspåren, beroende på om jag kan få hjälp med blodning kvällen innan och medföljare/domare till spåren.

Det är flera med unghundar, ännu ej klara för Viltspårprov, som hört av sig för träning. Vi avsätter eftermiddagspasset i huvudsak för dessa. Men det finns nog även möjlighet att gå ett Viltspår, för dem som så vill.

Unghundsträningen hade jag tänkt börja enligt ”vår nya” grundträning utgående ifrån ID-spårning från klöv-välmarkerad spårstart och utan blodning. Ni kan läsa om detta i en medföljande Handledning för Nybörjare, som jag har skrivit för de, som ämnar gå en grundkurs i Viltspår för mig och Solveig Rosén.

Hör av er om när ni vill delta och om ni kan hjälpa till med blodning och/eller spårmedföljare.

Nästa träningstillfälle är söndagen den 12 maj. Vi försöker även då få till en grundträning för unghundarna.

Kretsmästerskapet är inplanerat till lördagen den 25/5.

med bästa hälsningar

Hasse

Hans Pettersson
Hånsta 14, 743 92 Vattholma
Tel.  Mobil  070-2055158  Hem 018-350495
Inga kommentarer än.

Lämna ett svar