Rapportera ditt fällda vilt! Rapportera c/o sektion/jaktlags ansvarig! Eller i appen Viltdata. Senats den 31/8!
Vår ambition i kretsen är att genom en administration via Aneby älgskötsels Sektioner, administrera & registrera avskjutningen i kommunen.
Vänd er i första hand till den person i ert älg jaktlag som är utsedd att administrera avskjutningen, finns det ingen sådan lämna in det till administratören i er Äso sektion.
Man kan även skapa ett eget administration på sin mark om det ej ingår i älgjaktslag som är registrerat. Arrendemark som ej ingår i ett jaktlag mm. Administrera i Viltdata app ! (OBS slutredovisning måste ske via dator !)
Ni kan och så be om jaktlagets/sektionens ”jaktlagsnyckel” uppgifter så kan ni på plats i appen Viltdata under jaktåret registrera skjutet vilt Slutredovisning sköts av administratören vid jaktårets slut.
Ni som ej ingår i ett jaktlag och inte har dator kan fortsättningsvis sända in via papper !
Länk instruktioner Viltdata app: https://jagareforbundet.se/aktuellt/forbundsnyheter/2019/07/viltdatas-nya-app-forenklar-avskjutningsrapporteringen/
Viltdata : http://www.viltdata.se/
Blankett: Arbetsblankett pdf viltdata
Behöver ni hjälp att komma i gång ? Vi hjälper dig i styrelsen!
Gustaf Helgren är Viltövervakningsansvarig i vår krets, det är honom ni kontaktar vid frågor om Viltdata. Gustaf har även inlogg så han kan administrera alla över hela kretsen !
Kontakt uppgifter G Helgren 0703362522 gustaf_gc@hotmail.com
Fredrik Trofast Ordförande är även han utbildad och insatt i Viltdata 070 2279276
Den som ansvarar för viltövervakning i länet är jaktvårdskonsulenten Jonatan Lilja 010-5847644 jonatan.lilja@jagareforbundet.se
Bakgrund. | |||
I det ”allmänna uppdraget” har Sv Jägareförbundet uppgift att sköta avskjutningsstatistiken. | |||
Detta innebär att vi alla måste ta krafttag för att få in statistik som överrensstämmer med | |||
verkligheten. I vissa jaktvårdskretsar är rapporteringen tillförlitlig medan den i andra är | |||
undermålig. Svarsfrekvensen bör vara minst 50 % av arealen. | |||