Jaktprov

LM 2023 i eftersök avgjordes 2/7 2023 i Kinda.

Arrangör var Kinda jaktvårdskrets som lagt spår i viltrika marker där alla ekipage fick kraftiga viltstörningar.
Segrare blev Tåkerbygdens JVK Daniel Fyhr med Gråhunden Leia. Grattis!

Resultatlistor: Jaktprov_2019_2020

Länsmästerskapet till Tåkernbygdens jaktvårdkrets

Johan Andersson med hunden Nemo blev länsmästare i eftersök. Tävlingen arrangerades av Ödeshögs jaktvårdskrets och skedde i Lysings Häradsallmänning . I tävlingen ingick spårprov, skottplatsundersökning och teorifrågor. Flera hundar hade problem med viltstörningar av älg och vildsvin.
1. Johan Andersson Tåkernbygdens jaktvårdskrets
2. Håkan Bodén Norrköpings jaktvårdskrets
3. Evelin Kjellgren Valdemarsvik Söderköpings jaktvårdskrets

Vi gratulerar Johan och Nemo till den fina prestationen.

Johan Andersson med Nemo i mitten med Johan Bodén och Evelina Kjellgren på var sida. Övriga personer är tävlande och spårläggare.

 

Kretsmästerskap i viltspår

Vårens spårkurs, som kretsen har hållit i viltspår på Omberg, avslutades med kretsmästerskap. 5 hundar deltog eftersom det var mycket varmt och torrt var inte vittringsförhållandena de bästa dessutom är Omberg ganska viltrikt och en del andra störningar förekommer med mycket rörligt friluftsliv.
Segrade gjorde wachtel hunden Nemo, för andra året i rad, som gick felfritt. Hunden fördes av sin ägare Johan Andersson från Orlunda. Tvåa kom taxen Hekla förd av Ann-Charlotte Tunemar Åsby Skattegård Borghamn och trea kom taxen Ässet förd av Sara Ax Mantorp.
Dömde gjorde kretsens hundansvarige Erik Andersson som tillsammans med Jan Engholm hade lagt spåren.

Vårens spårkurs har samlat 14 hundar och 12 hundägare och avslutades med teorifrågor, prisutdelning och smörgåstårta i Hovs Bygdegård.

Johan Andersson med Nemo