Hjortfärsbiffar med pressad potatis och dragonsås

4 portionerHjortfärsbiffar

Ingredienser:
500 g hjortfärs
3 äggulor
1,5 dl vispgrädde
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
1/2 tsk dragon
1/4 dl ströbröd
1 msk smör

Sås:
3 dl sky + buljong
2 msk vetemjöl
1 dl vispgrädde
1 msk frans senap
1 tsk dragon

Tillbehör:
Pressad kokt potatis
Tomater

Gör så här:
Blanda färsen med äggulor, ströbröd, grädde, salt, peppar och dragon till en jämn färs. Forma färsen till pannbiffar. Stek biffarna ca 3 minuter på vardera sida. Ta upp biffarna och vispa ur stekpannan med vatten. Sila över i en kastrull. Späd med buljong. Vispa ut mjölet i lite vatten och rör ner i skyn. Rör i grädden, senapen och dragon. Låt såsen koka 3-5 minuter. Servera biffarna med såsen, kokt pressad potatis och tomater.

Lycka till

/Carina

 

Kommentarer är stängda.