Savojkåldolmar på älg

Ingredienser:Savojkåldolmar på älg
1 savojkålshuvud
400 g älgfärs
3 dl kokt ris
1 gul lök
6 enbär
2 dl förvällda, gula kantareller
2 msk svampsoja
Smör
1 msk sirap
salt & peppar

Till servering:
Potatis
Gräddsås
Lingon

Gör så här:
Fräs älgfärsen i en stekpanna med smör och finhackad lök.
Tillsätt krossade enbär, kantareller, soja, salt och peppar. Blanda färsen med riset.
Bryt loss bladen från kålhuvudet och lägg på två rejäla matskedar med färs, rulla i hop till dolmar och lägg i en ugnsfast form.
Pensla dolmarna med en blandning av  50 g smält smör, 1 msk soja och 2 msk sirap.
Låt dolmarna få lite färg i ugnen på 225 grader i 10-15 minuter.
Servera med kokt potatis, gräddsås och lingon.

Lycka till

/Carina

Kommentarer är stängda.