Älggryta i krämig vitlökssås

4 portioner001

Ingredienser:
700 g grytbitar från älg
300 g philadelphia ost vitlök & Örter
3 dl créme fraiche
salt
peppar
olja

Tillbehör:
600 g potatis
200 g morötter
oregano
salt
olja
sallad
tomat

Gör så här:
Skär köttet i tunna strimlor. Salta köttet och låt det vila i rumstemperatur ca 1 timme. Stek köttet och lägg i en gryta. Häll på philadelphiaosten och crème fraichen. Låt koka försiktigt under lock ca 50 minuter.

Sätt ugnen på 225 grader. Skala potatis och morötter. Skär i mindre bitar, lägg på en plåt med olja. Strö över salt och oregano. Sätt plåten mitt i ugnen och rosta ca 40 minuter.

Smaka av grytan med svartpeppar. Servera med rostad potatis och morötter samt sallad och tomater.

Lycka till

/Carina

Kommentarer är stängda.