Älgbiff i kokosmjölk med solrosskott

4 portionerÄlgbiff i kokosmjölk med solrosskott

Ingredienser:

  •  2 morötter
  • 1 rödlök
  • 1 vitlöksklyfta
  • ca 200 g skuren svartkål
  • 1 msk olja
  • 1 tsk spiskummin
  • 1 tsk kanel
  • ca 500 g strimlad älgryggbiff
  • 1 msk olja
  • 2 msk tomatpuré
  • 400 ml kokosmjölk
  • 2 dl vatten
  • 2 tsk sambal oelek
  • 1 kycklingbuljongtärning
  • salt och peppar

Till servering

  • 4 port kokt ris
  • 1 ask ärtskott (ca 100 g)

 

Gör så här:

  • Skala morötter, lök och vitlök. Dela morötterna på längden, skiva dem, löken och vitlöken.
  • Fräs grönsakerna i omgångar i oljan tillsammans med kryddorna i en stekpanna. Lägg över i en stor kastrull.
  • Stek köttet i oljan i stekpannan. Tillsätt tomatpurén och fräs ytterligare en minut. Lägg köttet i kastrullen med grönsakerna.
  • Rör ner kokosmjölk, vatten, sambal oelek och smulad buljongtärning i kastrullen. Låt småkoka ca 5 minuter. Smaksätt med salt och peppar
  • Till servering: Servera grytan med ärtskott och ris.

 

Lycka till

/Carina

Kommentarer är stängda.