Ingredienser
800 g högrev från älg
1 st gul lök
4 klyftor vitlök
1 burk konserverade cocktailtomater
1 1/1 msk paprikapulver
1 msk spiskummin
1 msk farinsocker
3 msk oxfond med rödvin
1/2 dl vatten
2 msk whisky
Gör så här:
Lägg ner högreven i grytan.
Skala och skiva löken och vitlöken tunt. Blanda överiga ingredienser i en skål och bred ut på köttet.
Lägg sedan lök och vitlök ovanpå högreven. Sätt locket på grytan.
Ställ grytan i ugnen på 125 grader. Låt tillagas i 4-6 timmar. Köttet är färdigt när det enkelt går att riva isär.
Dra isär köttet med en gaffel och blanda noggrant runt köttet i grytan. Salta och peppra.
Serveta med tortillabröd, sallad och någon god sås.
Lycka till
/Carina
Kommentarer är stängda.