Mufflonrygg med citronbulgur och morotsbearnaise

Mufflonrygg med citronbulgur och morotsbearnaise4 portioner

Ingredienser
ca 600 g mufflonrygg
1 msk smör
1 msk olivolja
1 stor vitlöksklyfta
2 – 2 1/2 kvistar rosmarin
rivet eller hackat skal av 1 citron
salt
nymalen svartpeppar

Citronbulgur
1 1/2 dl bulgur
5 dl vatten
1 1/2 msk konc grönsaksfond
1 msk färskpressad citronjuice
2 msk hackad bladpersilja
1 msk olivolja

Morotsbéarnaise
4 morötter (à ca 100 g)
5 – 6 färska dragonkvistar
1/2 dl vitvinsvinäger
75 g rumsvarmt smör
salt och peppar

Gör så här
Bulgur: Börja med citronbulgurn. Koka bulgurn i vatten och fond enligt anvisning på paketet. Rör ner olivolja, citronjuice och persilja. Sätt på lock och ställ åt sidan.

Putsa mufflonryggen. Bryn den runt om i en het stekpanna i smör och olja. Krydda med salt och peppar.
Sänk värmen och fortsätt steka tills innertemperaturen är 60–70°C (rosa–genomstekt).
Skala och finhacka vitlöken. Finhacka rosmarinbladen och blanda dem och vitlök med rivet eller hackat citronskal. Rulla köttet i »strösslet«. Låt den vila några minuter.

Bearnaise: Skala och skär morötter i cm– stora bitar. Koka dem mjuka i lättsaltat vatten. Repa färska dragonkvistar. Spara bladen och lägg stjälkarna i en liten kastrull. Häll på vitvinsvinäger. Låt koka ihop tills hälften av vinägern återstår. Ta bort kvistarna. Häll av morötterna och mixa till en helt slät puré med stavmixer eller i matberedare. Tillsätt vinägern, dragonbladen och rumsvarmt smör i klickar. Mixa lite till. Smaka av med salt och peppar. Täck över så att den inte svalnar.

Skär mufflonryggen i skivor. Servera med citronbulgur och morotsbéarnaise.

 

Lycka till

/Carina

Kommentarer är stängda.