Ingredienser:
500 g älgfärs
2 1/2 dl pärlcouscous
2 knippor grön sparris
500 g körsbärstomater
3 vitlöksklyftor
2 dl matyoghurt
1 msk dijonsenap
3/4 msk vitvinsvinäger
1 ask smörgåskrasse
salt
svartpeppar
olivolja
Gör så här:
Koka couscousen enligt anvisning på förpackningen. Låt ånga av.
Sätt ugnen på 225 grader.
Ansa sparrisen. Lägg tomater, sparris och hela vitlöksklyftor med skal i en ugnssäker form. Ringla över 1 1/2 msk olja och krydda med 2 krm salt och 1 krm peppar.
Tillaga i ugnen ca 15 minuter.
Blanda färsen med 4 msk vatten, 1/2 tsk salt och 1 krm peppar. Forma färsen till åtta biffar. Pensla med 1/2 msk olja och krydda med 1/2 tsk salt och 1 krm peppar. Grilla eller stek biffarna ca 3 minuter på varje sida.
Ta vitlöksklyftorna ur formen och ta bort skalen. Mosa dem med en gaffel. Tillsätt yoghurt, 2 msk vatten, senap, vinäger, 1 tsk salt och 1 krm peppar. Blanda krämen med couscousen. Klipp över krasse, spara lite till garnering.
Servera biffarna med grönsaker och couscous. Strö över resten av krassen.
Lycka till
/Carina
Comments are closed.