Älgfärsbiff med basilikasås

4 portionerÄlgfärsbiff med basilikasås

Ingredienser:

Älgfärsbiffar

  • ca 500 g älgfärs
  • 1 dl vatten
  • 1/2 dl ströbröd
  • 1 msk dijonsenap
  • 1/2 tsk salt
  • 2 krm peppar
  • 1 msk smör eller margarin

Potatis

  • 900 g fast potatis
  • 2 morötter

Basilikasås

  • 2 dl vispgrädde
  • 1 dl vatten
  • 2 tsk majsstärkelse
  • 1 msk viltfond
  • 1 tsk strösocker
  • salt och vitpeppar
  • 1/2 msk vitvinsvinäger
  • 1 kruka basilika

 

Gör så här:

  • Potatis: Skala potatis och morötter. Koka potatisen. Skär morötterna i stavar. Koka dem med potatisen när det återstår ca 5 minuter av koktiden.
  • Biffar: Blanda vatten och ströbröd låt det svälla några minuter. Blanda ner färs, senap, salt och peppar. Forma färsen till biffar.
  • Sås: Häll grädden och vattnet i en kastrull. Vispa ner majsstärkelsen. Häll i fonden och koka upp. Smaka av med socker, salt, peppar och vinäger.
  • Grovhacka basilikan.
  • Biffar: Stek biffarna i matfettet i en stekpanna 4-5 minuter på varje sida.
  • Sås: Mixa såsen slät med basilikan.

Servera biffarna med sås, potatis och morötter.

 

Lycka till

/Carina

 

Comments are closed.