Ingredienser:
4 port ris
Saltad gurka
- 1/2 gurka
- 2 krm salt
- 1 krm strösocker
- 1/2 kruka persilja
Biff Stroganoff
- 1 gul lök
- 2 vitlöksklyftor
- 2 msk smör
- ca 500 g strimlad ryggbiff av älg
- salt och peppar
- 2 tsk paprikapulver
- 3 msk tomatpuré
- 1 msk dijonsenap
- 2 1/2 dl vatten
- 1 köttbuljongtärning
- 2 dl crème fraiche
Grönsaker
- 150 g salladsärter
Gör så här:
- Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.
- Saltad gurka: Skiva gurkan tunt och strö över salt och socker, blanda väl. Hacka persiljan och blanda ner hälften.
- Biff Stroganoff: Skala och skiva löken. Skala vitlöken.
- Stek löken mjuk i lite av smöret i en stekpanna. Pressa i vitlöken mot slutet. Ta upp löken på en tallrik. Bryn köttet i omgångar i resten av smöret. Krydda med salt och peppar.
- Lägg ner löken i pannan med köttet och rör ner paprikapulver, tomatpuré, senap, vatten, buljongtärning och crème fraiche
och låt det sjuda ca 5 minuter. - Grönsaker: Koka salladsärter i saltat vatten ca 4 minuter.
- Servera stroganoffen med salladsärter, gurka och ris. Garnera med resten av persiljan.
Lycka till
/Carina
Comments are closed.