Biff Stroganoff med saltad gurka

4 portionerBiff Stroganoff med saltad gurka

Ingredienser:

4 port ris

Saltad gurka

  • 1/2 gurka
  • 2 krm salt
  • 1 krm strösocker
  • 1/2 kruka persilja

Biff Stroganoff

  • 1 gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 msk smör
  • ca 500 g strimlad ryggbiff av älg
  • salt och peppar
  • 2 tsk paprikapulver
  • 3 msk tomatpuré
  • 1 msk dijonsenap
  • 2 1/2 dl vatten
  • 1 köttbuljongtärning
  • 2 dl crème fraiche

Grönsaker

  • 150 g salladsärter

Gör så här:

  • Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.
  • Saltad gurka: Skiva gurkan tunt och strö över salt och socker, blanda väl. Hacka persiljan och blanda ner hälften.
  • Biff Stroganoff: Skala och skiva löken. Skala vitlöken.
  • Stek löken mjuk i lite av smöret i en stekpanna. Pressa i vitlöken mot slutet. Ta upp löken på en tallrik. Bryn köttet i omgångar i resten av smöret. Krydda med salt och peppar.
  • Lägg ner löken i pannan med köttet och rör ner paprikapulver, tomatpuré, senap, vatten, buljongtärning och crème fraiche
    och låt det sjuda ca 5 minuter.
  • Grönsaker: Koka salladsärter i saltat vatten ca 4 minuter.
  • Servera stroganoffen med salladsärter, gurka och ris. Garnera med resten av persiljan.

Lycka till

/Carina

Comments are closed.