Hjortfärsbullar med grönkålspasta

4 portioner

Ingredienser:

Hjortfärsbullar

  • ca 500 g färs av hjortHjortfärsbullar med grönkålspasta
  • 1/2 dl ströbröd
  • 1 dl mjölk
  • 1 ägg
  • 1 msk senap
  • 1/2 tsk salt
  • 2 krm peppar
  • 1 msk smör
  • 1/2 ask persilja (à 20 g)

Pasta

  • 2 förp färsk pasta, gärna tagliolini (à 250 g)
  • 1 rödlök
  • 1 msk olja
  • 225 g hackad grönkål
  • 2 dl vispgrädde
  • 2 dl kycklingbuljong (vatten och tärning eller fond)
  • 1/2 msk vitvinsvinäger
  • salt och peppar

Gör så här:

  • Sätt ugnen på 100°C.
  • Hjortfärsbullar:Blanda ströbröd och mjölk i en bunke och låt svälla några minuter.
  • Vänd ner ägg, senap, salt, peppar och hjortfärsen. Blanda noga och forma färsen till små bullar. Bryn dem runtom i smöret i en stekpanna. Lägg över i en ugnssäker form och sätt in mitt i ugnen ca 10 minuter.
  • Hacka persiljan och blanda den med köttbullarna strax innan servering.
  • Pasta:Sätt på en kastrull med vatten till pastan.
  • Skala och skiva löken. Stek den i oljan i en panna. Vänd ner grönkålen och stek ytterligare någon minut. Häll över grädde och buljong och låt koka några minuter. Smaka av med vinäger, salt och peppar.
  • Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen.
  • Blanda pastan med grönkålssåsen och servera till köttbullarna.

 

Lycka till

/Carina

 

Kommentarer är stängda.