Kyckling ”harissa” med rostade knippmorötter

4 portionerKyckling ”harissa” med rostade knippmorötter

Ingredienser:

  • 8kycklinglår
  • 1 msk olivolja
  • 1/2 knippe morötter

Harissa

  • 1 vitlöksklyfta
  • 1/2 tsk spiskummin
  • 1/2 tsk sambal oelek
  • 1 tsk paprikapulver
  • 1 msk tomatpuré
  • 1 msk olivolja
  • 4 port ris eller annat gryn

Yoghurt

  • 1 citron
  • 1/2 kruka persilja
  • 2 dl matyoghurt (10 %)
  • peppar
  • 65 g babyspenat

 

Gör så här:

Sätt ugnen på 200°C
Bryn kycklinglåren i olivoljan i en stekpanna. Lägg dem i en ugnssäker form
Skala eller skrubba morötterna och lägg dem i formen tillsammans med kycklingen

Harissa:
Skala och pressa vitlöken och blanda den med spiskummin, sambal oelek, paprikapulver, tomatpuré och olivolja Pensla kryddblandningen på kycklingen och stek mitt i ugnen ca 30 minuter

Koka riset enligt anvisningen på förpackningen

Yoghurt:
Skölj och riv skalet av citronen och hacka persiljan. Strö skalet och persiljan på yoghurten och krydda med svartpeppar
Servera kycklingen med morötter, spenat, ris och yoghurt

Lycka till

/Carina

Comments are closed.