4 portioner
Ingredienser:
- 8kycklinglår
- 1 msk olivolja
- 1/2 knippe morötter
Harissa
- 1 vitlöksklyfta
- 1/2 tsk spiskummin
- 1/2 tsk sambal oelek
- 1 tsk paprikapulver
- 1 msk tomatpuré
- 1 msk olivolja
- 4 port ris eller annat gryn
Yoghurt
- 1 citron
- 1/2 kruka persilja
- 2 dl matyoghurt (10 %)
- peppar
- 65 g babyspenat
Gör så här:
Sätt ugnen på 200°C
Bryn kycklinglåren i olivoljan i en stekpanna. Lägg dem i en ugnssäker form
Skala eller skrubba morötterna och lägg dem i formen tillsammans med kycklingen
Harissa:
Skala och pressa vitlöken och blanda den med spiskummin, sambal oelek, paprikapulver, tomatpuré och olivolja Pensla kryddblandningen på kycklingen och stek mitt i ugnen ca 30 minuter
Koka riset enligt anvisningen på förpackningen
Yoghurt:
Skölj och riv skalet av citronen och hacka persiljan. Strö skalet och persiljan på yoghurten och krydda med svartpeppar
Servera kycklingen med morötter, spenat, ris och yoghurt
Lycka till
/Carina
Comments are closed.