Älgfilé med potatissallad

4 portioner Älgfilé

Ingredienser:
Älgfilé

Marinad:
1 dl olivolja
2 tsk svarpeppar
4 msk soja
4 msk hackad färsk basilika

Potatissallad:
1 kg färskpotatis
2 salladslökar

Dressing:
3 dl Gräddfil
2 vitlöksklyftor
2 msk hackad färsk gräslök
salt och svartpeppar

Garnering: Basilikablad

Tillbehör: Körsbärstomater

Gör så här:

Putsa filen. Blanda i hop marinaden .Lägg filen i en plastpåse och häll över marinaden. Låt marinera i kylskåpet 5-6  timmar. Tag fram köttet minst en timme innan grillningen. Grilla filen hel, pensla på marinaden som köttet legat i under grillningen. Stick in stektermometer mitt i filen, grilla tills den visar ca 55 grader. Låt köttet sedan vila i folie ca 10 min. Skär köttet i ca 2 cm skivor

Koka potatisen i saltat vatten. Låt svalna och skär den i bitar. Skala och skiva löken.

Blanda i hop dressingen i en skål. Vänd ner potatisen och löken. Låt stå i kylen ca 2 timmar.

Garnera med basilikablad strax innan servering.

Lycka till

/Carina

Comments are closed.