Ingredienser:
Älgfilé
Marinad:
1 dl olivolja
2 tsk svarpeppar
4 msk soja
4 msk hackad färsk basilika
Potatissallad:
1 kg färskpotatis
2 salladslökar
Dressing:
3 dl Gräddfil
2 vitlöksklyftor
2 msk hackad färsk gräslök
salt och svartpeppar
Garnering: Basilikablad
Tillbehör: Körsbärstomater
Gör så här:
Putsa filen. Blanda i hop marinaden .Lägg filen i en plastpåse och häll över marinaden. Låt marinera i kylskåpet 5-6 timmar. Tag fram köttet minst en timme innan grillningen. Grilla filen hel, pensla på marinaden som köttet legat i under grillningen. Stick in stektermometer mitt i filen, grilla tills den visar ca 55 grader. Låt köttet sedan vila i folie ca 10 min. Skär köttet i ca 2 cm skivor
Koka potatisen i saltat vatten. Låt svalna och skär den i bitar. Skala och skiva löken.
Blanda i hop dressingen i en skål. Vänd ner potatisen och löken. Låt stå i kylen ca 2 timmar.
Garnera med basilikablad strax innan servering.
Lycka till
/Carina
Comments are closed.